Mercedes još više želi povećati prednost

Paddy Lowe Mercedes AMG jerez 2014

Mercedes još više želi povećati prednost

Tehnički direktor Mercedes AMG 1 ekipe, Paddy Lowe, vjeruje da će njegva ekipa na VN Španije pokazati realnu prednost koju ima. Od početka sezone ekipa Mercedesa pobijedila je na sve četiri odvežene utrke sa više od 20 sekundi prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Kako bi održali prednosti i na evropskim utrkama, ekipa Mercedesa pripremila je mnoštvo nadogradnji za svoj bolid.

“Velika pauza omogućava rad na bolidima te vam daje priliku da donesete više novih dijelova nego što bi to učinili između neka druga dva trkaća vikenda. Barcelona je, već klasično, mjesto gdje sve ekipe donose bitne nadogradnje te ćemo vidjeti mnoštvo promjena u pitlaneu. Staza u Barceloni vrlo je zahtjevna za bolide, jer traži najbolju kombinaciju snage i aerodinamike.

Često se kaže da će bolid koji je dobar u Barceloni biti dobar u cijeloj sezoni, tako da se radujemo vidjeti gdje stojimo s obzirom na ostale. Ne obaziremo se na to da smo imali vrlo dobar bolid u uvodnim utrkama, naš cilj je biti bolji u razvoju od naših rivala i povećati naše vodstvo u oba prvenstva.”, izjavio je Paddy Lowe.

Kategorije: Formula 1