Mika Häkkinen i McLaren ponovo sarađuju

Mika Häkkinen i McLaren ponovo sarađuju

Dvostruki šampion Formule 1 Mika Häkkinen i McLaren ponovo sarađuju. Finac je devedesetih godina prošlog vijeka vozio za britanski tim s kojim je osvojio dvije vozačke titule, a sada je ponovo u timu kao “partner ambasador”.

Mika Häkkinen ovoj ulozi bit će jedan od najbližih saradnika izvršnog direktora McLarena Zack Brawna i marketinškog tima zaduženog za saradnju sa poslovnim partnerima.

“McLaren je uvijek bio moj “dom” u Formuli 1. I dalje u srcu imam veliku ljubav prema ovom timu i ljudima koji rade za njega. Posljednjih nekoliko godina nisu bile lake za McLaren, ali sam ja uvijek smatrao da je samo pitanje “kada”, a ne “da li” će ponovo tim biti dobar. Ja želim u tome da im pomognem. Nije mi bilo lahko da se vratim u McLaren, ali nikada nismo ni prekidali kontakt. I dalje poznajem dosta vrijednih ljudi koji su bili tu i tokom mojih osam sezona u timu. Radujem se radu sa Zackom Brawnom i već smo razgovarali o koracima kako bi se McLaren vratio na prvo mjesto”, izjavio je legendarni Finac.

Mika Häkkinen je u karijeri osvojio 20 utrka, 51 utrku je završio na podijumu, 26 puta je bio na prvoj startnoj poziciji, a imao je i 25 najbržih krugova.

Kategorije: Formula 1