Renault odgađa veliku nadogradnju pogonske jedinice za kraj jula

Renault odgađa veliku nadogradnju pogonske jedinice za kraj jula

Renault je odlučio odgoditi veliku nadogradnju pogonske jedinice koja je trebala stići na VN Kanade.

Francuski tim trebao je donijeti veliku nadogradnju pogonske jedinice na VN Kanade, ali zbog problema sa pouzdanošću Renault će uvođenje poboljšane pogonske jedinice odgoditi za kraj jula.

Ciril Abiteboul, šef fabričkog Renault F1 tima za Autosport je izjavio: “Želimo ostati u sinhronizaciji sa integracijom pogonske jedinice i želimo to uraditi sa trećom pogonskom jedinicom u sezoni. Riječ je o nečemu što još uvijek traje. Dolazimo do nekih ograničenja, ali vjerujemo da je koncept kojega smo uveli ove godine pravi.”

“Imamo inovacije u pripremi, kao i performanse. Jedino moramo dovesti pouzdanost pod kontrolu, rekao sam to puno puta. Znamo da imamo određenih slabosti u sistemu sa kojima se moramo nositi. To je istina i na stazi i na dinamometru. Ista je stvar i s Hondom, problemi s pouzdanošću usporavaju razvojni program u njegovu temelju, a to muči i nas. Moramo se nositi s tim.”

Iako će nadogradnja motora kasniti, Abiteboul i dalje vjeruje da će s njom smanjiti zaostatak za vodećim Mercedesom i Ferrarijem iako je FIA procijenila da su sva tri proizvođača unutar tri desetinke po krugu u Barceloni.