Renault u 2017. kreće agresivno s novim motorom

Formula 1

Renault u 2017. kreće agresivno s novim motorom

Renaultov izvršni direktor Cyril Abiteboul izjavio je da će Renault u novu sezonu ući s vrlo agresivnim pristupom po pitanju motora.

Nakon što su se dosta mučili u prve dvije godine turbo hibrid ere, Renault je za 2016. uspio napraviti dobar iskorak te dostaviti snažan i pouzdan motor. Francuska kompanija ulaže velike nade u sljedeću godinu, budući da će pravila vrijediti minimalno do 2020.

“Moramo od početka krenuti veoma agresivno. Ako za par godina želimo ostvariti svoj plan onda ne smijemo odlagati stvari za kasnije. Moramo preuzeti određenu količinu rizika. Fokusirat ćemo se na pouzdanost novog koncepta – da, mogu potvridi da radimo na kompletno novom koncpetu. To znači da vjerojatno nećemo imati ogroman skok u performansama. To je zato jer želimo biti sigurni da će motor biti pouzdan te da će ova platforma biti odlična podloga za napredak kroz sljedeće tri ili četiri sezone. To je motor na kojem će se moći jako puno raditi. Imamo mnogo ideja i zamisli. No većina njih, koliko je meni poznato, nikad nisu viđene na stazi.”

Kategorije: Formula 1