Zak Brown: McLaren ne može više ovako sa Hondom

Zak Brown: McLaren ne može više ovako sa Hondom

Prvi čovjek britanskog tima kazao je da McLaren ne može više da podnese ovakve gubitke.

Posljednji peh za tim iz Wokinga desio se upravo na VN Kanade, kada je kvar na pogonskoj jedinici spriječio Fernanda Alonsa do završi utrku i osvoji prve bodove. Pored toga, Španac će za narednu utrku dobiti i dodatne kazne, jer će u Bakuu morati da zamijeni turbo punjač i MGU-H komponentu, koje prelaze van propisanih količina po sezoni.

“Fernando Alonso je još jednom prikazao odlučnu vožnju, ali ga je motor iznevjerio. To je sada već stara priča, pa tako moramo da ispravimo stvari na drugi način. Više ne možemo ovako. Stoffel je na kraju uspio da doveze bolid do kraja. Svi smo mislili da možemo osvojiti prvi bod, ali do njega nas je dijelilo nekoliko krugova.” kazao je Zak Brown.

On je dodao da je bolno to što već unaprijed zna da će Fernando Alonso biti kažnjen zbog zamijene motora na VN Azerbejdžana.

“To je veoma depresivno. Mi smo već na samom kraju grida, a vikend nije ni počeo. Pokušat ćemo da nastavimo sa razvojem, ništa se kod nas nije promijenilo, osim što smo sve više frustrirani. Šta je tu je, to je još jedna utrka koju moramo da odradimo.”

Kategorije: Formula 1