Testiranja u Valenciji

Počela službena testiranja motocikala za 2012.

Na stazi Ricardo Tormo u Valenciji dva dana nakon završetka MotoGP prvenstva, timovi su otpočeli sa ovosezonskim testiranjima za iduću sezonu. Testiranje će službeno tratjati dva dana. Iduće sezone u MotoGP konkurenciji vozit će se motocikli s motorima zapremine 1000 ccm što je najveća promjena. Prvog dana testiranja na stazu su izašli proizvođači Honde, Ducatia, Yamahe i Suzukia.

Novi Hondin motocikl RC213V isprobao je novi svjetski prvak Casey Stoner kao i njegov timski kolega iz Repsol Honde Dani Pedrosa. Tu je bio i testni vozač Kousuke Akiyoshi. Valentino Rossi vozio je Ducati Desmosedici GP12 s novom obodnom šasijom, a Yamahin model M1 isprobavao je Ben Spies. Prvi nastup sa Yamahinim motociklom imali su Cal Crutchlow i Andrea Dovizioso, koji iz Honde prelazi u Yamahu.

Héctor Barberá je u ponedjeljak potpisao ugovor s ekipom Pramac Racing, a već u utorak je  sjeo na njihov novi Ducati. Randy de Puniet, koji je napustio Pramac Racing, napravio je nekoliko krugova s ovogodišnjim Suzukijem GSV-R. Stari Hondin model isprobao je novi prvak Moto2 klase Stefan Bradl.

Kategorije: Moto GP