Al-Attiyaha u Citroenu

Nasser Al-Attiyah u Citroen WRC timu

WRC

Citroen WRC tim u svoje redove doveo je iskusnog Nassera Al-Attiyaha, pobjednika ovogodišnjeg Dakar rallya i Production WRC prvaka iz 2006. godine. Tako će Citroen imati među najačim vozačkim postavama u WRC prvenstvu. Nasser će se pridružiti već dobro poznatim Sebastianu loebu i novoj pridošlici iz Forda fincu Mikki Hirvonenu.

Za čitavu sezonu katarskom vozaču u Citroenu DS3 WRC suvozač će biti Giovanni Bernacchini. Prvi reli u ovogodišnjem prvenstvu koji će se voziti u Monte Carlu Al-Attiyah će propustiti jer će u to vrijeme braniti titulu pobjednika Dakar Rallyja. Al-Attiyah dosad ima 46 WRC relly nastupa, u automobilima Grupe N ili S2000, a s Citroenom će imati prvi nastup u WRC automobilu.

Dolazak Al-Attiyaha u Citroen svojevrsna je “rukavica u lice” Volkswagenu. Obzirom da Al-Atitiyah vozi za VW u Dakar rallyu, a da se Volkswagen sprema za ulazak u WRC takmičenje 2013. godine, ostaje da vidimo kakvi će odnosi nastati ako se “njihov” vozač nađe na suportonoj strani u WRC takmičenju, što izvjesno.

Kategorije: WRC Rally