Portugal: Trijumf Ogiera

Sébastien Ogier pobjednik relija u Portugalu

WRC

Vozač Volkswagena Sébastien Ogier, odnio je treću ovosezonsku pobjedu nakon izvrsnog nastupa na portugalskom reliju proteklog vikenda. Francuski vozač preuzeo je vodstvo u petak nakon što je do tada vodeći Mads Ostberg izletio sa staze u svojoj Ford Fiesti RS. Ogier i njegov suvozač Julien Ingrassia prošli su kroz cilj 58,2 sekundi ispred Citroenovog Mikke Hirvonena.

Ovim rezultatom Ogier je povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku vozača gdje sada ima 102 boda, a slijedi ga Hirvonen sa 54 boda. Pobjeda u Portugalu bila je ukupno deveta u WRC-u za Ogiera, koji je na istom reliju već pobijedio 2010. i 2011. vozeći za Citroen. Svoj trijumf zapečatio je i sa tri dodatna boda na posebnoj “power” etapi.

Volkswagen je ovog vikenda zamalo imao oba vozača na prve dvije pozicije, no Jari-Matti Latvala nije uspio održati drugu poziciju zbog problema sa bregastom osovinom koja ga je koštala 4 minute zaostatka. Naposljetku je završio na sasvim solidnom trećem mjestu. Zasluženo je osvojio i dodatni bod na “power” etapi, a što je još važnije, uspio je naći svoj tempo u novom VW Polo R automobilu.

Kategorije: WRC Rally