BH Premijera: Dacia Lodgy

Dacia Lodgy Monovolumen za BH norme

Prvi predstavnik nove generacije vozila pod markom Dacia, predstavljen je BH javnosti u Tuzli. BH premijera nove Dacie Lodgy je ujedno i prva premijera ovog vozila na EX-YU prostorima.

Dacia Lodgy je potpuno novi model kojeg je razvila Dacia a koji se, prije svega svojim prostornim odlikama  svrstava u monovolumene iz C-segmenta dok je njegova cijena konkurentna monovolumenima iz manjeg, B-segmenta.

Uz vanjštinu koja djeluje robusno, ozbiljno i prostrano, Dacia je novom Lodgy-u podarila novo uređenje unutrašnjosti uz znatno kvalitetnije materijale i opremu koja, u zavisnosti od paketa, do sada nije viđena u modelima sa oznakom Dacie, poput 7-inčne touch-screen navigacije, Bluetooth-a, USB i AUX konekcija, tempomata i sl.

Sa ukupnom dužinom od 4,5 m te visinom od 1,75 m Lodgy nudi velike prostorne varijante i mogućnosti počevši od osnovnih 207 l zapremine prtljažnog prostora u verziji sa 7 sjedišta, te 827 l u verziji sa 5 sjedišta pa sve do skoro nevjerovatnih 2.617 l prtljažnog prostora uz uklonjena sva zadnja sjedišta.

Paletu motora će činiti poznati i provjereni 1,6-litarski benzinski motor maksimalne snage 60,5 kW (82 KS) te dizelski „dCi“ motori snage 66 kW (90 KS) i 79 kW (110 KS). U skladu sa rastućim trendovima, iduće godine u ponudu će biti uvršten i 1,2-litreni turbo-benzinski „TCE“ motor snage 85 kW (115 KS).

Cijene Dacie Lodgy u BiH će se kretati u rasponu od 19.342 KM (do registracije) sa 1,6-litrenim benzinskim motorom i „Base“ paketom opreme, pa do najskupljeg modela sa 1,5 dCi motorom od 110 KS i „Laureate“ paketom opreme čija cijena iznosi 30.917 KM (do registracije).

Koncesionari Dacie u BiH očekuju da će kupci vrlo brzo prepoznati sve kvalitete novog Lodgya kao što su prostranost, robusnost, pouzdanost i cijena, a naročito u modelu sa vrlo štedljivim 1,5 dCi motorom sa 90 KS i „Ambiance Plus“ paketom opreme čija će cijena iznositi nešto više od 25.500 KM sa PDV-om.

Kategorije: Automobili