Novi Lexus LS 2013.

Novi Lexus LS 2013.

Stigao je novi Lexus LS! Danas je Lexus objavio sve detalje nove limuzinie nakon višemjesečog iščekivanja. LS je temeljito obnovljen te je danas predstavljen za američko tržište, dok će evropljani morati još sačekati. Radi se  petoj generaciji LS-a, a novi model zadržao je osnovu prethodnika koji je lansiran 2006 godine. Prethodni model bio je jako uspješan pa je tako osvojio titulu Svjetskog automobila godine, a isto se očekuj i od novog modela.

Novi eksterijer donosi više agresivnosti koju LS do sada i nije pretjerano posjedovao, a japanci su opet spojili lijepo i korisno pa tako sa novim dizajnom nova generacija LS-a ima bolju aerodinamiku, koja je sami vrh u svojoj klasi, pa tako sada otpor zraka iznosi 0,26. Osnovni model bit će pod oznakom LS 460, a isti će biti dostupan i u L izvedbi. Tu je i hibridni LS 600hL, a po prvi put tu je i sportski LS 460 F Sport. Sportsku izvedbu LS-a krasi ovjes koji je 10 mm niži od klasičnog modela, Brembo kočnice, te 19-inčni točkovi.

Motor je kao i kod osnovne izvedbe, 4.6-litreni V8 sa 386 KS i 497 Nm, odnosno 360 KS i 470 Nm kod modela sa pogonom na sve točkove. Ubranje od 0 do 100 km/h traje svega 5,4 sekundi, što je i više nego odlično. Hibridnu izvedbu pokreće 5.0-litreni V8 motor koji je uparen sa par elektromotora pa tako razvija ukupnu snagu od 438 KS.

Kabina novog LS-a nudi samo prvoklasan ugođaj, sve ispod toga smatra se promašajem! Tu je sada nova prednja armaturu, kvalitetniji materijali, a na popisu noviteta našao se i novi multimedijski sistem, u koji ulazi i 12,3 inčni ekran visoke rezolucije. Upravljanje navigacijom, multimedijom i parametrima vozila moguće je raditi putem govora.

Kako bi dodatno poboljšao ugođaj u vožnji Lexus je dodatno unaprijedio i izolaciju od buke, pa tako izuzetni osjećaj u vožnji neće biti slučajnost.

Kategorije: Automobili