“Car to buy” odabrao Elantru

“Car to buy” odabrao Hyundai Elantru

Zadnje dvije godine Hyundai se na američkom tržištu profilirao kao brend koji zahvaljujući kvaliteti vozila osvaja sve više kupaca ali i stručnjake iz automobilske branše. Dakle, ne samo da su kupci prepoznali kvalitete nove generacije Hyundai vozila (nama u Evropi relativno nepoznatih Equus, Genesis, Sonata itd…) već i specijalizovane revije te udruženja novinara učestano nagrađuju Hyundai modele prvim mjestima na izborima za najbolji automobil.

Obzirom da se nova Elantra nalazi u prodaji ne samo u Sjevernoj Americi, već i u Evropi – pa čak i kod nas u Bosni i Hercegovini, vjerujemo da bi potencijalnim kupcima bilo interesantno čuti o kvaliteti ovog modela.

Naime, na izboru za najbolji mali automobil (da, ono što je kod nas solidna limuzina C segmenta preko velike bare je mali automobil) renomiranog i vrlo čitanog  „Car To Buy“ internet site-a  Elantra je vrlo ubjedljivo pobijedila ispred Mazde 3 i Honde Civic. Ono što je posebno interesantno je da je u svim ocjenjivanim segmentima (preporuka  kupaca i popularnost kod kupaca, kvalitet vozila, pouzdanost vozila, sigurnost, potrošnja goriva, očuvanje vrijednosti) Elantra dobila redom najbolje ocjene.

Posebno vrijedna isticanja je činjenica da je kod testirane potrošnje goriva Elantra daleko iza sebe ostavila drugoplasiranu Mazdu (22/29 milja po galonu goriva u gradu odnosno na auto cesti) postižući rezultat od 29 milja po galonu goriva u gradu i čak 40 milja po galonu goriva na auto cesti)!

Kategorije: Automobili