Volkswagen Caddy Cross

Volkswagen Caddy Cross

Volkswagen modelima Golf, Polo i Touran Cross pridružio se novi član familije. Ovog puta to je Caddy Cross u putničkoj izvedbi koji je zasnovan na prošlogodišnjem modelu Caddy Edition 30. Ipak Caddy Cross nema terenske mogućnosti, već je ostao samo porodični auomobil sa cross izgledom.

Cross Caddy je klasična izvedba ovog putničkog vozila maskirana u sposobniju terensku izvedenicu. Tako je normalni Cady dobio masivne plastične elemente na donjim dijelovima prednjeg i stražnjeg branika, podnicama i lukovima točkova. Uz njih tu su još i metalna zaštita na podnicama i u podnožju oba branika, a upravo ti elementi uokviruju poznati Cross izgled. Volkswagen je Caddy Cross opremio i zatamnjenim staklima, krovnim nosačima te 17-inčnim točkovima, a ovu izvedbu Caddyja moći ćete kupiti u osam različitih kombinacija laka.

Unutrašnjost automobila nije se previše mijenjala. Sada su sjedišta presvučena drugačijim materijalom, kožom presvučeni volan, ručica mjenjača i ručica parkirne kočnice, te naslon za ruku podesiv po visini i dužini. Novi Caddy Cross dostupan je u izvedbama sa pet i sedam sjedišta. Kada su motori u pitanju pokreću ga TSI i TDI motori, te oni pokretani prirodnim plinom i LPG-om. Snaga tih motora kreće se od 86 do 170 KS.

Cross Caddy bit će dostupan u dvije izvedbe, sa pogonom samo na prednje točkove i sa 4-MOTION pogonom uz DSG mjenjač. Prodaja Volkswagena Caddy Cross kreće početkom 2013. godine.

Kategorije: Automobili