Focus ST je spreman za cestu

Focus ST je spreman za cestu

Konačno je skinut veo sa serijske verzije Fordovog prvog globalnog automobila visokih performansi, novog Focusa ST. Nasljedivši DNK značke ST (Sport Technologies), novi model kombinira snažne performanse, izvrsno rukovanje, upadljiv stil i svakodnevnu rafiniranost. Ford ST bit će predstavljen širom svijeta 2012. godine, a prodavat će se u više od 40 zemalja na šest kontinenata.

Pogonjen 2.0 litarskim Ford EcoBoost motorom kojem je pridružen posebno prepravljen ručni mjenjač sa šest brzina, Focus ST daje beskompromisnu kombinaciju performansi i učinkovitosti. Lagan, potpuno aluminijski motor pruža maksimalnu snagu od 250 KS i maksimalni moment od 360 Nm, pa ipak sa smanjenom emisijom CO2 i potrošnjom goriva umanjenom za više od 20 posto u usporedbi s prethodnom generacijom europskog Focusa ST.

Uz model s pet vrata, Ford predstavlja i posebnu poslasticu za europske kupce – privlačan Focus ST karavan. Jedinstvena ponuda u segmentu, karavan pokazuje koliko daleko sportski geni jednog ST modela mogu ići.

“Na tržištu ne postoji ništa što bi se moglo usporediti s Focusom ST karavanom,” rekao je Jost Capito, direktor zadužen vozila visokih performansi na globalnoj razini. “Nasljeđuje praktične elemente Focusa ST, ali ne umanjuje performanse, upravljanje ili rafiniranost modela s pet vrata. Karavani su vrlo popularni na mnogim velikim tržištima zemalja Europe tako da očekujemo a će ST karavan biti prilično uspješan.”

Kategorije: Automobili