Nova Nissan Micra

Nissan Micra 2014

Nova Nissan Micra

Nakon nekoliko najava i nezvaničnih fotografija, Nissan je konačno službeno predstavio novu Micru. Micra je zadržala svoju prepoznatljivost, ali svakako da je dobila na svježini sa novim prednjim krajem koji je u potpunosti nov.

Promjene su zahvatile rešetku, branik, poklopac motora, svjetla i okvire svjetala za maglu. Zadnji dio automobila takođe je dobio novi branik i LED svjetla. Kupci će opciono moći poručiti nove aluminijske felge i panoramski stakleni krov i sistem za pomoć pri parkiranju.

Nova Micra već u osnovnom paketu opreme nudi dosta toga. Tako je osnovni model opremljen sa električnim podizačima stakala, daljinskim zaključavanjem, ABS i ESP sistemima, zračnim jastucima, servo upravljačem i Audio CD/AUX/USB uređajem. Popis opreme u adekvatnu doplatu moguće je proširiti, pa će nova Micra imati automatska svjetla i brisače, bluetooth, prednja svjetla za maglu i nekoliko ukrasnih detalja. Skuplja izvedba nudi 16’ inčne aluminijske felge, sistem za pomoć pri parkiranju, klima uređaj, pokretanje bez ključa, sklopive retrovizore i 5.8 inčni touchscreen sa NissanConnect medijskim sistemom i navigacijom.

Ponudu motora čini benzinski 1.2-litreni 3-cilindrični motor i 1.2-litreni DIG-S motor potpomognutog kompresorom koji troši 4,1 litru goriva na 100 km uz emisiju  95 g/km Co2. Motori su upareni sa 5-stepenim ručnim mjenjačem ili opcionalnim CVT mjenjačem.

Kategorije: Automobili