Citroen Grand C4 Picasso

Citreon C4 Picasso 2014

Citroen Grand C4 Picasso

Citroen je objavio prve detalje koji se odnose na C4 Grand Picasso 2014. model. Ovaj model je dizajniran da obezbjedi savršeni balans između prostranosti enterijera i stila tekućeg eksterijera i jasno podsjeća na klasični C4 model, ali sa revidiranim prednjim krajem i specifičnim zadnjim svjetlima.

Ovaj model posjeduje i panoramski stakleni krov i može se poručiti sa aluminijumskim točkovima dimenzija 16, 17 i 18“ inča. Enterijer ovog modela je preuzet od modela C4 Picasso što znači da su dostupni različiti ukrasi, dijelovi opreme i LED ambijentalno osvjetljenje. Također, vozilo je dobilo informaciono zabavni sistem i 12“ inčni panoramic HD ekran koji igra ulogu digitalne instrument grupe.

Zahvaljujući EMP2 platformi Grand C4 Picasso je rekorder u klasi po prostoru za putnike u drugom i trećem redu sjedišta kao i kargo kapacitet koji prelazi 700 litara.

Za pokretanje ovog modela dostupni su različiti motori, pa će kupcima biti biti na raspolaganju i e-HDi 90 Airdream, e-HDi 115 i BlueHDi 150 motori. Ovi motori bit će povezani sa šestostepenom ručnom ili novom šestostepenom Efficient Tronic Garbox transmisijom koja modulira brzine promjena prijenosa preciznije za unaprjeđene performanse i komfor.

Kategorije: Automobili