Volkswagen Golf GTI kabriolet

Volkswagen Golf GTI kabriolet

Samo par dana prije otvaranja ženevskog sajma automobila, Volkswagen odličio je objaviti zvanične fotografije kabriolet Golfa GTI. Novi Golf GTI kabriolet zasnovan je na studiji koja je predstavljena lani na GTI susretu u Austriji. Konceptni model imao je LED svjetla i 19-colne felge, a sad nakon objave zvaničnih fotografija vidimo da je GTI kabrio u dosta konvencijonalnijoj izvedbi.

GTI kabrio tako je dobio klasična prednja svijetla, bez LED tehnologije, ali LED tehnologija je ipak ostala na zadnjoj svjetlosnoj grupi. Kad je riječ o aluminijumskim felgama, 19-colne felge sa koncepta su ipak smanjene u primjerenije 17-colne. Tu su i dalje kromirani ispušni topovi već viđeni na konceptnom primjerku.

Kad je riječ o unutrašnjost automobila, ona je prekopirana sa hatchback izvedbe Golfa GTI. Tako će u GTI kabrio modelu i klasičnom GTI naći potpuno ista klasična platnena GTI sjedala, kožom presvučen upravljač ukrašen crvenim prošivom i niz drugih elemenata tipičnih za GTI model. Novi GTI kabrio opremljen j platnenim krovom koji se otvara za 9.5 s i to može činiti do brzine od 30 km/h.

Pokretat će ga provjereni 2.0-litreni TFSI koji takođe pokreće klasični GTI model. Ovaj motor kabriolet modelu osigurat će 208 KS i 280 Nm okretnog momenta. Bit će uparen sa šest-stepenim ručnim ili šest-stepenim automatskim mjenjačem. Osigurat će ovom Golfu GTI maksimalnu brzinu od 236 km/h uz ubrzanje do 100 km/h za 7.3 sekunde.

Kategorije: Automobili