Citroën Spacetourer Hyphen koncept: Citroën pojačava zvuk!

Citroen SpaceTourer Hyphen 01

Citroën Spacetourer Hyphen koncept: Citroën pojačava zvuk!

Povodom lansiranja SpaceTourera, Citroën se udružuje s francuskom pop grupom „HYPHEN HYPHEN” i otkriva koncept jarkih boja s pogonom na četiri točka koji pršti energijom:  koncept SpaceTourer HYPHEN. Pun optimizma i energije, koncept SpaceTourer HYPHEN bit će hit marke Citroën na Ženevskom salonu automobila!

Citroën SpaceTourer HYPHEN, svježeg pustolovnog izgleda jarkih boja, otvara vrata beskrajnom putovanju. Već u svojem nazivu, Hyphen (eng. spojnica), povezuje porodice i osobe željne putovanja, monovolumene i SUV vozila, grad i otvorene prostore… U njemu sve postaje moguće. Svatko se može smjestiti u njega kako bi se upustio u beskrajnu avanturu.

Stoga je sasvim prirodno što se Marka obratila pop grupi HYPHEN HYPHEN da učestvuje u njegovoj promociji. Oni su mlada energična grupa iz Nice, nominirana 2016. za francusku muzičku nagradu  « Victoires de la musique », koja upravo postaje vodeće ime na elektropop sceni.

Arnaud BELLONI, direktor Marke za marketing i komunikaciju, izjavio je: „Citroën je oduvijek znao kako biti inovativan, ispred svog vremena i otkrivati talente. Susret s grupom HYPHEN HYPHEN i dogovaranje partnerstva za nas su odmah bili posve logični. To je nabijena i nekonvencionalna grupa s istinskim grafičkim i muzičkim potpisom. Možda se djelomično radilo o marketingu, ali se svakako radilo o ljubavi na prvi pogled! Za nas je to bio način da ujedinimo svoje vrijednosti, poput optimizma, dijeljenja i kreativnosti. ”

Koncept Citroën SpaceTourer naglašava sve adute serijske izvedbe i nudi:

  • NAELEKTRIZIRANI DIZAJN, zaštitnički i dobroćudan, zahvaljujući svojem pustolovnom izgledu jarkih boja još je intenzivniji te pruža slobodu i funkcionalnost.
  • OSVJEŽAVAJUĆU UNUTRAŠNJOST u kojoj će svakome biti udobno i ugodno. Uranja putnike u opušteno i šareno okružje koje svako može urediti prema vlastitom izboru.
  • POVEĆANU MOBILNOST, poziv na putovanje u potpunoj udobnosti. Zahvaljujući ugrađenom 4×4 pogonu, koji je razvio proizvođač Automobiles Dangel, pruža još više slobode. Time se približava svijetu terenskih vozila te potvrđuje da može stići i do najmanje dostupnih mjesta.

Citroen SpaceTourer Hyphen 02

Naelektrisani dizajn

Koncept Citroën SpaceTourer HYPHEN odiše dinamičnošću i energijom te na prvi pogled poziva na slobodu i aktivnosti na otvorenom. Svojom cjelokupnom ravnotežom i kompaktnim dimenzijama ostavlja dojam snage i odlučnosti, ali bez agresivnosti. Citroën SpaceTourer HYPHEN preuzima prepoznatljiva obilježja SUV-a te svoj originalni stil naglašava proširenim odbojnikom, oblogama blatobrana i zaštitnim letvama donjeg dijela karoserije nadahnute konceptom AIRCROSS. Svi ti elementi u mat boji Moondust Dark „naelektrizirani” su detaljima u anodiziranoj crvenonarančastoj boji.

Koncept SpaceTourer HYPHEN povišen je u odnosu na serijsku izvedbu i odlikuje se točkovima s aluminijskim felgama od 19’’ inča dijamantne obrade u mat crnoj boji s anodiziranim crvenonarančastim detaljima. Kako bi se naglasile njegove odlike terenskog vozila, na svaku je gumu postavljeno pet zateznih remena od elastomera koji daju naslutiti optimalno prianjanje. Ti se remeni nalaze na prednjem i stražnjem braniku vozila, a u boji anodiziranog aluminija ostavljaju još robusniji dojam. Podsjećaju i na opremu za penjanje poput gurtne, užadi i karabinera.

Sedefasti sjaj nježne i svježe zelene boje pojačava fluidnost njegovih linija i podsjeća na prirodu. Ta se boja ističe u odnosu na sjajnu crnu boju krova i naljepnicu s motivima šesterokutnih oblika. Uz likovno snažnu paletu koja koristi efekt gradijenta i motive u crvenonarančastoj boji ističe se energija serijskog modela SpaceTourer. Koncept SpaceTourer Hyphen ne najavljuje samo putovanje, nego iskustvo u zajednici bez premca! To je istinsko stanje duha u kojem se susreću energija, zabava i sloboda.

Citroen SpaceTourer Hyphen 03

Osvježavajuća unutrašnost

Čim otvore bočna klizna vrata, putnicima se nudi izvanredan svijet. U dinamičnom okruženju udobnost se odražava u ambijentalnom osvjetljenju u boji. Unutrašnjost je uređena s izražajnim vizualnim značajkama  uzduž stropa, obloga na vratima, sjedišta i centralne konzole koje ostavljaju utisak veličine i udobnosti.

U konceptu Citroën SpaceTourer HYPHEN svi putnici uživaju VIP tretman. Svako je sjedalo posebno po boji jer se na njih primjenjuje vizualni identitet i gradacija. Donji dio izrađen je od kože napa u plavozelenoj boji s crvenonarančastim šavovima, a gornji dio od tkanine u boji koja se razlikuje ovisno o sjedalu. Svako je sjedalo radi udobnosti opremljeno jastučićem od prilagodljive pjene izrađene tehnikom 3D ispisa. Mekan je i udoban, presvučen kožom napa u plavozelenoj boji ukrašenom crvenonarančastim šavovima te pričvršćen za sjedište s obiju strana širokim remenima od crvenonarančaste kože.

Okružje je ujedno energično, osvježavajuće i prigušeno uz vrhunsku zvučnu izolaciju i dodatne tepihe od meke i udobne vune. Strop i instrumentna ploča presvučeni su posebnom tkaninom u skladu s bojama i vizualnim elementima sjedala. Sve zajedno okupano je prirodnim svjetlom zahvaljujući velikom ostakljenom krovu.

Uz asimetrični stil s 2D i 3D efektom gradijenta, putnici u potpunosti uranjaju u taj naelektrizirani svijet kako bi se napunili energijom te u prijateljskom ozračju uživali u svojoj slobodi i beskonačnoj avanturi.

Citroen SpaceTourer Hyphen 04

Proširena mobilnost

Opremljen motorom BlueHDi 150 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stepeni prijenosa, koncept SpaceTourer HYPHEN ima pogon na sva četiri točaka na zahtjev razvijen u saradnji s proizvođačem Automobiles Dangel. To je pogonski sklop koji nudi sve prednosti 4×4 pogon, pri čemu zadržava dobro ležanje na cesti i performanse svojstvene SpaceToureru.

Odlike terenskog vozila tako osiguravaju mobilnost u lošim uvjetima prianjanja. Kako bi se kretao jednako kao i u povoljnim uvjetima, čak i na vrlo neravnom tlu, SpaceTourer Hyphen odlikuje se znatno povišenijim podvozjem u odnosu na serijsku izvedbu. Ta prerada, koju je osigurao proizvođač Automobiles Dangel, omogućuje zadržavanje svih osobna udobnosti, sigurnosti i praktičnosti modela SpaceTourer.

Premjera Citroën SpaceTourer HYPHEN konceta bit će na ženevskom salonu automobila, 1. marta u 9.30 sati.

Kategorije: Koncepti