Lyons LM2 Streamliner – Novi snagator stiže

Lyons LM2 Streamliner 01

Lyons LM2 Streamliner – Novi snagator stiže

Lyons Motor Car je osnovan 2011. godine, kao prvi proizvođač automobila osnovan u New Yorku u posljednjih 70 godina. Njihov prvi proizvod, LM2 Streamliner kreiran je sa željom da bude konkurencija brendovima kao što su Pagani, Ferrari, Lamborghini. U poređenju s njim, Koenigsegg Regera, Bugatti Veyron ili Hennessey Venom izgledaju sporo i nejako.

Lyons LM2 Streamliner 02

Naime, prema prvim najavama ovo čudovište na točkovima pokretat će 8.2-litreni Bi-Turbo V8 Nelson Racing Engines, motor sa 1.700 KS i 2.180 Nm okretnog momenta. Prijenos snage do svih točkova bit će povjeren 7-stepenom mjenjaču sa dvostrukim kvačilom. Prema najavama, ubrzanje od 0 do 96 km/h traje 2,2 sekunde, od 0 do 160 km/h 4,1 sekunde, a maksimalna brzina bi trebala dosegnuti 467 km/h.

Lyons LM2 Streamliner 03

Karoserija će biti napravljena od karbonskih vlakana i aluminija, a unutrašnjost će biti oslobođena svih prekidača, jer će sve komande biti smještene na taktilni ekran (izuzev točka upravljača). Lyons LM2 Streamliner bit će predstavljen na sajmu u New Yorku, kada će biti poznato više detalja. Također, budućnost će pokazati kakvu perspektivu imaju ovakva vozila, budući da se radi o eventualno nekoliko proizvedenih primjeraka sa neumjereno odmjerenom cijenom.

Lyons LM2 Streamliner 04

Kategorije: Koncepti