Predstavljen McLaren 650S Coupe MSO Concept 2015.

McLaren 650S Coupe MSO Concept 2015 - 01

Predstavljen McLaren 650S Coupe MSO Concept 2015.

McLaren Special Operation (MSO) predstavio je jedinstveni 650S Coupe model koji kombinuje optimizovane aerodinamičke elemente sa agresivinijim izgledom vozila. McLarenovo odjeljenje za proizvodnju vozila ‘po mjeri’ predstavilo je 650S Coupe dzajnerksi koncept koji donosi nove aerodinamičke elemente koji su kompatibilni sa modelima 650S Spider, 12C Coupe i 12C Spider.

McLaren 650S Coupe MSO Concept 2015 - 02

Nove aerodinamičke komponente uključuju redizajnirani zadnji difuzor kao i bočne dodatke koji su napravljeni od ugljičnih vlakana. Vozilo je u Agrigan Black crnoj boji eksterijera sa crvenim metalik ukrasima. McLaren Special Operation navodi da pod direktnim sunčevim zracima ova specijalna boja mjenja svoju nijansu koja je kontrastna sa satenski obojenim dijelovima karoserije od ugljičnih vlakana.

McLaren 650S Coupe MSO Concept 2015 - 03

Ostale komponente napravljene su od laganog materijala uključujući prednji spliter, usisnike za zrak kao i novi zadnji branik koji je nalik onima koji se mogu vidjeti na GT3 modelima. Listu promjena eksterijera zaokružuju satensko crni 650S aluminijumski točkovi na koje su postavljene Pirelli P Zero Corsa gume.

McLaren 650S Coupe MSO Concept 2015 - 04

Kada je riječ promjenama enterijera, u McLaren Special Operation odlučili su ugraditi sjedišta od ugljičnih vlakana koja su preuzeta od P1 modela. Glavna odlika ovih sjedišta je nijhova težina koja je manja za 15 kg od konvencionalnih sjedišta koja se nalaze u 650S modelu, a presvučena su crnom kožom.

McLaren Special Operation već nudi mogućnost porudžbe zadnjeg difuzora kao i bočnih dodataka, a ostali elementi uskoro će biti također dostupni za porudžbu.

Kategorije: Koncepti