Trion Nemesis – Stiže novi rekorder u maksimalnoj brzini!

tiron nemesis5

Trion Nemesis – Stiže novi rekorder u maksimalnoj brzini!

Potpuno nepoznati američki proizvođač automobila Trion SuperCars najavio je početak razvoja novog superautomobila nazvanog Nemesis. Prema planovima, uskoro se očekuje funkcionalan prototip na kome će se vršiti opsežni testovi.

trion nemesis2

Ovaj automobil pokretat će V8 twin-turbo motor sa preko 2.000 KS (1,491 kW) i 8-stepeni sekvencijalni mjenjač, sposoban za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi i postizanje maksimalne brzine od preko 450 km/h.

trion nemesis3

Za vožnju pri velikim brzinama, pripremljena je kontrola ‘Predator Mode’, sa aktivnim aerodinamičkim elementima, te modifikacijama unutrašnjeg osvjetljenja, sistema vješanja, rastojanja od tla, ispušnog sistema i broja okretaja. Kako vi vozilo bilo što čvršće i lakše, šasija i karoserija su napravljeni od karbonskih vlakana i specijalne Inconel (austenitni Ni – Cr) legure.

tiron nemesis1

Iako slike unutrašnjosti nisu objavljene, u Nemesis će se moći smjestiti vozači visine do 190 cm, a u prtljažnik će se moći smjestiti komplet štapova za golf. Sve komande bit će dostupne vozaču putem ravnog digitalnog panela.

tiron nemesis4

Kategorije: Koncepti