Volkswagen I.D. ROOMZZ novi je član električne porodice

Volkswagen I.D. ROOMZZ novi je član električne porodice

Volkswagen nastavlja da širi ID. Porodicu, a novi član nosi ime I.D. ROOMZZ. Svjetska premijera ovog konceptnog automobila bit će na auto salonu u Šangaju, jednom od najvećih sajmova automobila u Kini.

To će biti sedmi član I.D. porodice električnih automobila. Riječ je o velikom SUV modelu čija bi serijska proizvodnja trebala početi 2021. godine. Njegova prodaja prvo će krenuti upravo na kineskom tržištu.

Baš kao i kompaktni I.D., I.D. CROZZ, I.D. BUZZ, I.D. VIZZION i I.D. BUGGY, koji su već predstavljeni, novi I.D. ROOMZZ zasnovan je na modularnoj električnoj platformi (MEB).

I.D. ROOMZZ ima brojne inovacije: kao što mu ime kaže, konceptni automobil postavlja trendove impulsa kada je riječ o varijabilnosti unutrašnjosti vozila. Donosi potpuno novu konfiguraciju sjedišta, visokokvalitetne materijale i prilagodljivo svjetlo. Štoviše, IQ.DRIVE sistemi su ugrađeni u I.D. ROOMZZ. To znači da uz pomoć I.D. Pilot sistema vozilo može samostalno voziti bez aktivnog vozača (nivo 4).

„I.D. ROOMZZ nam pokazuje što možemo očekivati ​​od pune veličine električnih SUV vozila u budućnosti. Puristički izgled naglašava jasnu funkciju, a korisničko iskustvo je intuitivno i prirodno“, kaže Klaus Bischoff, glavni dizajner marke Volkswagen.

Auto salon Shanghai bit će otvoren od od 16. do 24. aprila 2019. godine.

Kategorije: Koncepti