McLaren 720 Spider – Super automobil za obične bogataše

McLaren 720 Spider – Super automobil za obične bogataše

McLarenovom odjelu za razvoj i proizvodnju cestovnih automobila puno bolje ide posao od kolega u Formula 1 odjelu. Za kraj godine spremili su još jedan novitet koji će biti jedna od zvijezda na ženevskom sajmu automobila 2019.

McLaren je u posljednjih nekoliko godina predstavio više superautomobila koji imaju brutalne performanse. Jedan od takvih modela je i 720S. Ovaj cestovni model koji sebi može prištiti svaki “obični bogataš” dobio je i novu izvedbu.

Novi model nosi oznaku 720 Spider što odmah ukazuje da se radi o kabrio modelu. McLaren 720 Spider naslijedio je mehaniku coupe modela i pokreće ga motor snage 710 KS i 770 Nm okretnog momenta. Motor je uparen sa sedmosetepenim automatskim mjenjačem koji ima duplu spojku.

McLaren 720 Spider dobio je vrlo laganu konstrukciju sklopivog krova kako bi performanse bile na nivou coupe modela. Spider model teži je svega 49 kg od coupea, ali je mnogo važnije to da je 88 kg lakši od glavnog konkurenta, Ferrarija 488 Spider.

O brutalnim performansama nabolje govore podaci da od 0 do 200 km/h ubrzava za 7,9 sekundi, a može postići maksimalnu brzinu do 341 km/h. Ako poželite vjetar u kosi, isti možete isprobati do brzine od 325 km/h.

Ono što je također bitno kod kabriolet modela jeste vrijem sklapanja krova. Kod McLaren 720 Spider modela operacija preklapanja krova traje 11 sekundi, a ista se može obavljati do brzine od 50 km/h.

Kategorije: Automobili, Sportisti