Mercedes G klasa 2017. dobija najveću nadogradnju u istoriji

mercedes-g-class-2017-01

Mercedes G klasa 2017. dobija najveću nadogradnju u istoriji

Mercedes-Benz trenutno radi na najvećoj nadogradnji G-klase u njenoj 35-godišnjoj istoriji. Obnovljeni model na tržište stiže 2017. godine.

Mercedes-Benz G klase sa novom nadogradnjom neće dobiti velike vizuelne promjene. Jedna od najvećih promjena bit će povećanje dimenzija pa će tako automobil biti širi za oko 100 mm. Shodno tome, G-klasa 2017. trebala bi imati širinu od oko 1.860 mm. Druga velika promjena trebala bi biti novi prednji ovjes zbog kojeg bi automobil trebao biti udobniji.

Uz novi prednji ovjes G klasa dobit će i novi elektro-mehanički upravljač. Iako će biti povećane dimenzije automobila zahvaljujući upotrebi aluminijuma nova G klasa bit će lakša od prethodne za oko 200 kg.

mercedes-g-class-2017-02

Osim toga, G klasa će dobiti i mnoštvo novih tehnologija uključujući LED svjetla, kao i niz impresivnih sigurnosnih asistenata  koje trenutno koriste modeli poput nove S-klase.

U paleti motora naći će se i novi 3.0-litarski, linijski šest cilindrični benzinski i dizelski motori koji će biti upareni sa novim 9-stepenim automatskim mjenjačem.

mercedes-g-class-2017-03

Kategorije: Automobili, Vijesti