Porsche Macan sada u ponudi i sa 4-cilindarskim turbo motorom

Porsche Macan 4 cilindra

Porsche Macan sada u ponudi i sa 4-cilindarskim turbo motorom

Porsche proširuje svoju paletu kompakt SUV vozila novim baznim modelom Macana, čiji je 4-cilindarski motor posebno prilagođen za ovog sportaša među SUV vozilima.

Dvolitarski motor sa turbopunjenjem razvija snagu od185 kW (252 KS) i  5.000 – 6.800 obrtaja u minuti. Uz to, kao i svi ostali modeli Macan, raspolaže 7-stepenim PDK mjenjačem u seriji, usljed čega mu je omogućeno impresivno ubrzanje: od 0-100 km/h dostiže za 6.7 sekundi, a uz opcijski Sport Chrono paket čak za samo 6.5 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 229 km na sat. Kada je u pitanju potrošnja goriva, ovaj Macan je vrlo  ekonomičan. U zavisnosti od vrste točkova i guma, Macan 2.0 R4 TSFI prema rezultatima NEDC troši između  7.4 i 7.2 l/100 km.

Porsche Macan 4 cilindra1

Kao što je karakteristično za sve Porsche modele, i Macan pretvara snagu motora u iznimno sportsku vožnju. Za ovo je zaslužan PTM (Porsche Traction Management), pogon na sva četiri točka u kombinaciji sa agilnim ovjesom i preciznim upravljanjem. Sa težinom od 1.770 kilograma Macan je najlakši SUV proizveden u Porscheu, što svakako doprinosi agilnoj vožnji. Macan 2.0 R4 TFSI će u BiH biti dostupan od mjeseca juna tekuće godine. Cijena baznog modela iznosit će 106.635 KM sa PDV-om.

Porsche Macan 4 cilindra2

Kategorije: Automobili