Porsche Panamera Exclusive – Limitirana super luksuzna serija!

Porsche Panamera Exclusive 01

Porsche Panamera Exclusive – Limitirana super luksuzna serija!

Porsche je predstavio ograničenu ediciju Panamera Exclusive Series pred predstavljanje na sajmu automobila u Los Angelesu. Ovaj model bio je predmet glasina u septembru mjesecu kada je objavljeno da Porsche Exclusive radi na luksuznom Panamera modelu, a sada su ove glasine potvrđene.

Ova specijalna edicija bazirana je na Turbo S Executive verziji koja je za 150 mm duža kada je riječ o međuosovinskom rastojanju. Serija je ograničena na 100 primjeraka, pri čemu kupe sa četvoro vrata posjeduje jedinstvenu dvobojnu kolor šemu koja kombinuje duboku metalik crnu boju sa braon metalik bojom.

Porsche Panamera Exclusive 02

Vozilo je u kabini dobilo Poltrona Frau kožu sa Agatha Chestnut braon bojom na sjedištima i donjim panelima vrata. Centralni paneli na sjedištima su perforirani da omoguće ventiliranje sjedišta.

Porsche Panamera Exclusive 03

Vozilo karakteriše i novi Rear Seat Entertainment System Plus koji posjeduje dva 10.1“ inčna ekrana osjetljiva na dodir visoke rezolucije sa ugađenim kamerama i DVD playerom. Ovaj model isporučuje se sa specijalni slušalicama koje su dio Burmeneste Audio sistema.

Porsche Panamera Exclusive 04

Za pokretanje ovog modela zadužen je 4.8-litreni V8 motor koji razvija 570 KS snage pri 6.000 o/min i 750 Nm odnosno 800 Nm uz Overboostu okretnog momenta, između 2.250 i 5.000 o/min. Motor je uparen sa PDK transmisijom pri čemu vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi dok je maksimalna brzina 310 km/h.

Porsche Panamera Exclusive 05

Kategorije: Automobili