Seat Leon Cupra s više snage i boljim performansama

Seat Leon Cupra s više snage i boljim performansama

Leon CUPRA je uvijek predstavljao najbolje po pitanju performansi i dodataka, logično nezaboravljajući dizajn i odličan odnos cijene i kvaliteta. Sada smo otišli i korak dalje kako bi unaprijedili ovaj uspješan model.

Novi SEAT Leon CUPRA može da se poruči i dolazi sa posljednjom tehnologijom i funkcionalnošću kao i ostali modeli SEAT Leon familije. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji u pogledu sigurnosti, komfora i umrežavanja, Novi Leon CUPRA sada nudi sve bez kompromisa. Otkrijete snagu, nevjerovatno iskustvo vožnje i najsigurnije, najpouzdanije i najfunkcionalnije napredne tehnologije.

Novi Leon CUPRA sada posjeduje sisteme asistencije vozaču kao što su Traffic Jam Assist (asistencija za saobraćajne zastoje), asistenciju za saobraćajne trake, uređaj za kontrolu brzine i sistem zaštite pješaka a dodatno tu su i električna parkirna kočnica i Keyless sistem za ulazak u vozilo i start. Media System Plus s ekranom od osam inča istaknuti je detalj nove generacije infotainment sistema a prvi put Leon CUPRA dobio je i Connectivity Box u centralnoj konzoli za punjenje mobilnog telefona i pojačavanje signala antene. Prve isporuke se očekuju u prvom kvartalu iduće godine.

Sa svojim 2.0 TSI motorom koji osigurava 300 konjskih snaga, novi Leon CUPRA nije samo vrhunski model u grupi već je sada i najsnažniji model u serijskoj proizvodnji koji ikad proizveden u SEAT-u. Podaci o dostignućima po pitanju snage motora zaslužuju posebnu pažnju. Ne samo da motor ima 10 KS više ( od 290 do 300) već je još važniji podatak da je obrtni moment povećan s 350 Nm na 380 Nm. Ovaj maksimalni obrtni moment je ostvaren u velikom rasponu obrtaja od 1800 do 5500 o/m. Tako veliki raspon omogućava snažan i uvjerljiv odgovor motora koji rijetko dolazi u zonu limita broja obrtaja.

SEAT Leon CUPRA će također dobiti i pogon na svim točovima u familiji ST verzije zajedno sa automatskim mjenjačem sa dvostrukom spojnicom (DSG). Ljubitelji se vjerovatno sjećaju da je 2000. godine, prva generacija Leon CUPRA-e imala pogon na svim točkovima. Sada sa 4Drive i posljednjom generacijom sistema asistencije , Leon CUPRA ST DSG $Drive će biti pravi ekponent u segmentu sportskih vozila po pitanju performansi, sigurnosti i upotrebljivosti.

Da biste najviše dobili iz ove brilijantne mašine, Leon CUPRA dolazi s adaptivnom kontrolom šasije (DCC), progresivnim sistemom upravljanja i blokadom diferencijala kao standardom. Dinamičan kvalitet CUPRA-e može se prilagoditi potrebama vozača zahvaljujući CUPRA Drive profilima. Na raspolaganju su 5 različitih modova vožnje – Comfort, Sport, Eco, Individualni i logično CUPRA mod. Ovaj posljednji je vrhunski po pitanju sportskih performansi vozila i iskustvo vožnje podiže na jedan novi nivo.

Kategorije: Automobili