Dizel R-line

Volkswagen R-line sa dizel motorima

Prošlo je godinu ipol, a Volswagen „R“ modeli iza sebe imaju odlične rezultate. Ohrabreni time, vodstvo iz ogranka „R“ Volswagena odlučilo je da u svoje „R“ modele ugraditi dizelske motore i tako proširiti paletu modela. Prema izjavama Ulricha Riestenpatta i Hendrika Mutha, glavnih ljudi u „R“ odjelu, vizija njihovih modela jeste da to budu izuzetno lagani automobili sa pogonom na sve točkove.

Vrlo izvijesno da će sljedeći model biti 4-motion Golf pogonjen dizelskim motorom. Iako se radi o dizelskom modelu, nema sumnje da će društvo iz “R” odjela napraviti automobil koji će vlasnicima mnogo većih i skupljih automobila nabijati komplekse. Pored  Golfa sigruno će se u takvom „pakovanju“ pojaviti i ostali modeli kao što su Buba R i Passat R.

Čelnici iz “R” odjela razmišljali su o hibridnim izvedbama svojih modela, ali od toga ih je „odgovorila“ težina pogonskog sklopa. Oni smatraju da automobilska „dijeta“ je puno bolja, nego automobil opteretiti sa dodatnih 100 kg koje bi donio hibridni sistem. Na taj način automobil će učiniti bržim ali i štedljivijim.

Kategorije: Sportisti