Maserati Ghilbi 2014. – Zvanične fotorafije

Maserati Ghibli 2014

Maserati Ghilbi 2014. – Zvanične fotorafije

Potpuno novi Maserati Ghilbi je tu da otvori neka nova tržišta i da pozicionira drugačije Maserati vozila. Pojavljivanje ovog modela na sajmu automobila u Šangaju ove godine je označilo prvi put u historiji Maseratija da ovaj proizvođač ima dvije limuzine sa četvoro vrata istovremeno u prodaji. Dizajn Maserati Ghilbi modela naglašava dinamičke karakteriste vožnje održavajući vidljive veze sa većim Quatroporte modelom uz istovremeno isporučivanje agresivnije vizuelne ličnosti.

Konture karoserije ovog modela reflektuju filozofiju izrade modela sličan kupeu za limuzinu sa četvoro vrata, dok izgled rešetke i prednjih svjetala stavlja jasno do znanja o kojem brendu je riječ. Rešetka motora ovog modela je nastala kao inspiracija na rešetku koja postoji kod trenutnog Gran Turismo modela pri čemu se može povući paralela sa klasičnim A6 GSC modelom iz pedesetih godina.

Maserati Ghibli 2014_

Vozilo je takođe zadržalo specifični izgled C stuba Maserati modela koji odaje više izgled kupe modela, a samo vozilo nosi klasični Seatta Maserati logo. Bočnim profilom dominira specifična linija Maserati vozila koja ide sve od otvora za ventiliranje na rešetki motora, a završava se samim zadnjim svjetlima.

Ovaj model će biti dostupan sa dva turbo 3.0-litrena V6 benzinska motora kao sa osmostepenom automatskom transmisijom. Najmoćniji V6 bit će twin-turbo motor u okviru Ghilbi S modela sa 410 KS snage pri 5.500 o/min, odnosno sa 550 Nm okretnog momenta. Vozilo karakteriše sistem pogona na zadnje točkove, a ubrzavanje od 0 do 100 km/h traje 5 sekundi, dok je maksimalna brzina 285 km/h.

Maserati Ghibli 2014-

Kategorije: Sportisti