Novi Mercedes SLS AMG GT

Novi Mercedes SLS AMG GT

Novi Mercedes-Benz SLS AMG GT donosi poboljšanu dinamiku vožnje i još bolje trkaće performanse. S maksimalnom snagom od 435 kW (591 KS), optimiziranim 7-stepenim sportskim mjenjačem AMG SPEEDSHIFT DCT i obnovljenim AMG RIDE CONTROL Performance ovjesom, SLS AMG GT, dostupan kao kupe i kao roadster, prava je ikona tehnologije i luksuznog sportskog dizajna. Kao dodatna pogodnost, nova visokokvalitetna AMG designo Exclusive STYLE koža dostupna je kao dodatna oprema za sve modele SLS AMG.

Snažan i izrazito atletski: sa zatamnjenim prednjim i stražnjim svjetlima i kočnim kliještima lakiranim u crvenu boju, novi SLS AMG GT izgleda doista jedinstveno. Poprečno peraje na masci hladnjaka oblikovano je po uzoru na galebovo krilo i zajdno sa centralno postavljenom zvijezdom finiširano u visokom sjaju, jednako kao i vanjski retrovizori, te ispusti na poklopcu motora i blatobranima.

Već sam pogled na tehničke podatke pokazuje da je AMG uspio još unaprijediti dinamični profil SLS AMG GT. Središnje smješten AMG 6,3-litarski V8 motor maksimalnu snagu od 435 kW (591 KS) ostvaruje pri 6800 obrtaja u minuti, dok maksimalni obrtni moment od 650 Nm postiže pri 4750 obrtaja. SLS AMG GT ubrzava do 100 km/h za 3,7 sekundi, a brzinu od 200 km/h postiže za 11,2 sekunde.

Kategorije: Sportisti