Mercedes i Ducati

Mercedes SLK 55 AMG  i Ducati Streetfighter 848

Na bolonjskom sajmu motocikala Mecedes i Ducati zajednički su predstavili svoje modele. Za tu priliku Mercedes je posebno pripremio svoj kabriolet SLK AMG kojeg je obojio u specijalnu žutu boju. Radi se žutoj boji u kojoj je dostupan novi Ducati Streetfighter 848 koji je svjetsku premijeru imao na EICMA salonu u Milanu novembra 2011. godine.

Mercedes SLK 55 AMG “Streetfighter yellow” i Ducati Streetfighter 848 zajedno su predstavljeni na Bologna Motor Showu. Žuta boja ušla je i u unutrašnjost Mercedesov kabriolet pa su tako sa njom naglašeni instrument ploča, ručica mjenjača, upravljač automobila, nasloni za ruke i vrata. Isto vrijedi i za crnu kožu kojom je presvučena unutrašnjost automobila. Poseban detalj kojim je AMG sve zaokružio jeste žuto LED osvjetljenje unutar putničke kabine.

SLK 55 AMG “Streetfighter yellow” je jedinstven primjerak koji je Mercedes stvorio zbog prezentiranje Ducatijeve i Mercedesove saradnje, ali ova bi kombinacija lahko mogla postati dio standardnog izbora u Mercedesovoj ponudi. Presudnu ulogu u odličivanju o ovoj kombinaciji mogle bi imati reakcije javnosti na ovaj automobil.

Kategorije: Sportisti