Nova Insignia OPC

Novi Opel Insignia OPC

Opel-Insignia_OPC_Sports_Tourer_2014

Novi Opel Insignia OPC je ultimativni sportski model iz Opelove ponude. Ovaj model raspolaže sa 325 KS i 435 Nm okretnog momenta te sistemom pogona na sa četiri točka. Svjetsku premijeru imat će sa novim osvježenim izgledom i modifikovanom šasijom na sajmu automobila u Frankfurtu. Novi Insignia OPC model impresionira na prvi pogled. Vozilo posjeduje restilizovan prednji i zadnji kraj sa OPC dizajnerskim elementima. Veoma privlačna karoserija ukazuje na vrhunske tehnologije koje su korištene u okviru ovog modela. U odnosu na prethodnu verziju vozila, inženjeri su modifikovali gotovo 60% komponenti vozila. Pored toga, ponašanje vozila kada je riječ o buci i vibracijama, unaprijeđeno je kroz brojna fina podešavanja.

Opel-Insignia_OPC_Sports_Tourer_2014 3

Novi EPS software vozila omogućava još preciznije dinamičko podešavanje, naročito kada je riječ o reakcijama u tendenciji podupravljanja. Modifikovani software oslanjanja se na FlexRide šasiju sa podesivim amortizerima te osigurava optimalno ponašanje vozila na putu. Sa šestostepenom ručnom transmisijom i sistemom pogona na sva četiri točka, Insignia OPC ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,0 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 250 km/h koja je elektronski ograničena.

Opel-Insignia_OPC_Sports_Tourer_2014 2

Ukoliko performanse vozila ne bi bile ograničene ovaj model mogao bi da dostigne maksimalnu briznu od 270 km/h. Za više performanse ovog modela obezbjeđen je Brembo sistem kočenja koji osigurava odlične performanse kočenja uz maksimalnu stabilnost. Pored navedenog Insignia OPC koristi i elektronski kontrolisani 4×4 sistem. Sistem pogona na sva četiri točka inkorporiše visokokvalitetnu spojnicu koja radi na Haldex principima kao i elektronski diferencijal ograničenog proklizavanja.

Kategorije: Sportisti