Predstavljen Mercedes-Benz S63 AMG 2014.

mercedes s63 amg 2014

Predstavljen Mercedes-Benz S63 AMG 2014.

Mercedes S63 AMG 2014 i zvanično je predstavljen javnosti, ali putem zvaničnih fotografija. Ovaj model na tržištu će se pojaviti u toku septembra u vrijeme održavanja sajma automobila u Frankfurtu. Novi S63 AMG odlikuje veliki broj izmjena koje su tipične za AMG u smislu stila i dizajna, kao što su agresivniji branici, novi bočni dodaci, veći 19“ točkovi izrađeni od lahke legure kao i ispušni sistem sa četiri izlazne cijevi.

Za pokretanje ovog mdoela koristi se twin-turbo V8 5.5-litreni motor koji je dobio unaprijeđenje, pa tako razvija 585 KS i 900 Nm okretnog momenta. Iako se radi o velikom i snažnom motoru on u potpunosti zadovoljava vrlo stroge Euro 6 propise o ispušnim plinovima. Ovaj motor sa direktnim ubrizgavanjem posjeduje Piezo brizgaljke i četiri ventila po cilindru, a tu je i ECO start/stop funkcija.

Uparen je sa sedmostepenom AMG SPEEDSHIFT MCT sportskom transmisijom koja nudi tri režima – “C” (Controlled Efficiency), “S” (Sport) i “M” (Manual). U poređenju sa prethodnim modelom, novi S63 AMG lakši je za 100 kg od prethodnika. Aluminijum je korišten za izradu vanjskog dijela vozila, uključujući prednji kraj i krov, dok je udubljenje za rezervni točak izrađeno od ugljeničnih vlakana.

Kada je riječ o performansama, 2014 Mercedes-Benz S63 AMG ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za 4,4 sekunde za SWB i LWB verzijama. 4MATIC model sa pogonom na sva četiri točak smatra se značajno bržim u odnosu na druga dva, budući da mu je za pomenuto ubrzanje potrebno 4 sekunde, dok je kod sve tri varijante maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Mercedes s63 amg 2014_

Kategorije: Sportisti