Novi Renault Twingo stigao u BiH

Novi Renault Twingo stigao u BiH

Prezentacijom održanom u Banja Luci, nova generacija Renaultovog gradskog mališana Twingo, stigla je na tržište Bosne i Hercegovine. Novi je Twingo u odnosu na prethodnika dobio svježiji dizajn, sposobnije i štedljivije motore i kvalitetniji enterijer, kao i veselije karoserijske boje.

Novi Renault Twingo je prvo vozilo koje odražava novi identitet dizajna kompanije Renault, odnosno donosi neke od stilskih elemenata koji će vizuelno odrediti sva buduća vozila kompanije Renault.

Novi Twingo vraća se tradiciji s posebno izražajnim i privlačnim prednjim dijelom vozila, koji snažno koketira sa legendarnom prvom generacijom, dok je stražnji dio dobio novi branik i dodatna svjetla na poklopcu prtljažnika.

Unutrašnjost novog Twinga je dobila osjetno kvalitetnije materijale, dok je ponuda putničkog i prtljažnog prostora (230 – 959 litara) ostala neizmjenjena. Klizna, 50/50 preklopiva stražnja klupa i dalje je prepoznatljiv detalj.

Kada je u pitanju ponuda motora, Twingo je dostupan sa 1.2 litarskim 16v benzincem sa 75 KS, zatim 1.2 TCE benzincem sa 100 KS, te 1.5 litarskim dCi dizelašem sa 75 KS. Sve motore odlikuje živahan rad i veoma niska potrošnja goriva.

Cijene novog Twinga na domaćem bh. tržištu startaju od 15.499 KM, koliko košta osnovni model pokretan 1.2 litarskim 16v benzincem sa bogatim paketom opreme Trend.

Twingo R.S.

Pored standardnog Twinga, Renault je u Banja Luci predstavio i njegovu sportsku izvedenicu Twingo R.S. Pod prednjim poklopcem ovog atraktivnog mališana „kuca“ 1.6 litarski benzinac sa 133 KS i 160 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 8.7 sekundi i maksimalnih 200 km/h, uz prosjek potrošnje od tek 6,5 litara.

Francuski su eksperti svoje znanje pokazali i na standardnoj sportskoj šasiji, dok opcionalna Cup šasija sa direktnijim ovjesom, 10 posto tvrđim oprugama i 4 mm nižim težištem u odnosu na standardni model, izvlači maksimum iz ovako malog automobila.

„Nabrijani“ Twingo RS, dostupan je po nevjerovatnoj cijeni od 25.351 KM, dok doplata za kapacitetniju Cup šasiju iznosi 1.551 KM. Uz naglašenu atraktivnost i vrhunske mogućnosti, ovako formirana cijena čini od Twinga RS istinskog favorita među gradskim trkačima.

Kategorije: Automobili