Volkswagen Touareg Edition X

Volkswagen Touareg Edition X

Prije deset godina Touareg je imao svoju svjetsku premijeru na sajmu automobila u Parizu, 2002. godine. Od tada se ovaj model dokazao kao off road vozilo najvišeg nivoa. Volkswagen je sada odlučio da predstavi novi specijalni model kojim će obilježiti deceniju uspjeha – VW Touareg Edition X.

Ovaj model donosi brojne ekskluzivne karakteristike koje će zadovoljiti i najzahtevnija očekivanja. Novi Volkswagen Touareg Edition X postavljen je na 19“ inčne Moab aluminijumske točkove i u kombinaciji sa Moonlight Blue Pearl Effect bojom eksterijera nudi visoki nivo dopadljivosti.Vozilo je dobilo veliki panoramski krov, korovne nosače za prtljag u boji srebra, bi-xenon svjetla sa LED lampama za dnevnu vožnju, dok je zadnja svjetlosna grupa zatamnjena i urađena u LED tehnologiji.

Specifikacije prve klase ovog modela se nastavljaju i u unutrašnjosti vozila. Volkswagen Touareg Edition X na primjer posjeduje ekskluzivnu Nappa kožnu opremu u enterijeru. Paket je zaokružen dekorativnim štepovima na kožom obloženom točku upravljača, vrhu ručice mjenjača i štofanim patosnicama na podu.

Ovaj model se može naručitit sa izborom od pet opcija motor/transmisija, uključujući hibridnu verziju. Cijene počinju od 61.025,00 Eura za V6 TDI BlueMotion tehnologiju koja razvija 204 KS snage i koja je uparena sa osmostepenom automatskom transmisijom.

Kategorije: Automobili