Citroën Jumper sa novim Euro 6 motorima

citroen-jumper-sa-novim-euro-6-motorima

Citroën Jumper sa novim Euro 6 motorima

Novi Citroën Jumper od nedavno u svojoj gami nudi dizelske motore BlueHDi najnovije generacije. Tako unaprijed nudi odgovor na ekološku normu Euro 6 koja se od septembra primjenjuje na sva laka privredna vozila. Neophodan partner svih poslovnih korisnika, Citroën Jumper nudi i privlačnu gamu s dva nivoa opreme (Furgon i Furgon niv.2) kao i široku gamu izvedbi koja ispunjava sva očekivanja.

U prodaji od 1994., Citroën Jumper bilježi komercijalni uspjeh s više od 1.130.000 prodanih primjeraka od stavljanja na tržište. Model je rezultat najboljeg znanja i umijeća marke Citroën te se redovno osavremenjuje kako bi se neprestano prilagođavao potrebama poslovnih korisnika.

Modernog dizajna korisnog za uporabu, velike udobnosti i opremljen tehnologijama koje garantuju veću sigurnost, Citroën Jumper, čija je najnovija verzija puštena u prodaju 2014., od danas je još efikasniji zahvaljujući ugradnji novih BlueHDi motora. Te motore osmislila je grupa PSA, a proizvode se u Francuskoj, u tvornici u Tremeryju, gdje je proizveden već 1 milion primjeraka.

Novi motori posebno su prilagođeni očekivanjima i zahtjevima korisnika lakih privrednih vozila te su namijenjeni svakodnevnoj i intenzivnoj upotrebi. Garantuju osjetno smanjenje emisija dušikovih oksida (NOx) te ispuštaju manje CO2 zahvaljujući inovativnoj i jedinstvenoj konstrukciji ispušnog sistema s katalizatorom SCR smještenog ispred filtra krutih čestica s dodatkom, koji osigurava sistem naknadne obrade koji emisiju dušikovih oksida može smanjiti za najviše 90 %, a emisiju CO2 za najviše 4 %. To su učinkoviti motori čija su potrošnja i emisija CO2 „Best in Class” u segmentu. Naime, u odnosu na motore starije generacije, ovi motori nude manju potrošnju goriva za više od 1 l na 100 km.

Ti 2-litreni motori najnovije generacije omogućuju uštedu na nivou potrošnje goriva, ali i na nivou održavanja automobila. Servisni interval modela Citroën Jumper ubraja se među najbolje u svojoj kategoriji: svakih 50.000 km ili svake dvije godine. Stoga se ovaj automobil nalazi na najvišem nivou u pogledu ukupnog troška vlasništva.

Citroën JUMPER nudi tri pogonska sklopa koji ostvaruju sljedeću potrošnju u mješovitoj vožnji i emisiju CO2:

  • BlueHDi 110 sa 6-stepenim ručnim mjenjačem (81 kW – 304 Nm pri 1750 o/min): 6,5 l/100 km i 158 g/km CO2,
  • BlueHDi 130 sa 6-stepenim ručnim mjenjačem (96 kW – 350 Nm pri 2000 o/min): 6,5 l/100 km i 158 g/km CO2,
  • BlueHDi 160 sa 6-stepenim ručnim mjenjačem (120 kW – 350 Nm pri 2000 o/min): 6,7 l/100 km i 163 g/km CO2,

Ugradnjom novih motora na Citroën Jumper dodatno je pospješena provjerena kvaliteta vozila.

Kategorije: Komercijalna vozila