Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle – Dinamična strategija

Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle 01

Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle – Dinamična strategija

Traveller potrvđuje Peugeotov cilj primjene dinamičke strategije u svim segmentima. Konceptna vizija Peugeot Traveller i-Lab to samo potrvđuje. Naime radi se o vozilu namijenjenom poslovnim korisnicima koji će koristiti sve prednosti i mogućnosti unutrašnjeg uređenja i povezivosti, o čemu svjedoći dodatak VIP 3.0 shuttle.

Kao i nekonceptni Traveller i konceptni je zasnovan na istoj platformi, što podrazumijeva i jednaka vozna svojstva, jednaku karoseriju (dugačku 4,96, visoku 1,9, sa međuosovinskim rastojanjem 3,28 m) i jednaku zapreminu unutrašnjeg prostora, kojeg je za ovu priliku dizajnirao Alessandro Riga.

Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle 03

U prednjem dijelu unutrašnjosti je prostor pripremljen za vozača i suvozača, opremljen brojnim sistemima koji će olakšati njhov rad. Prije svega tu je nova generacija 3D navigacije (new generation of PEUGEOT connected Navigation), koji uz pomoć 3D mapiranja u realnom vremenu pomaže pri odabiru rute, a tu je i novi VisioPark sistem koji uz pomoć kamere sa vidnim uglom od 180° postavljenje na gornjem stražnjem dijelu vozila omogućuje odličnu prglednost prilikom manevrisanja i parkiranja, uz mogućnost zumiranja objekata, odnosno prepreka.

Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle 02

Ulazak putnika ili gostiju omogućuju bočna klizna vrata sa autonomnim (elektro-motornim) otvaranjem/zatvaranjem. Za njih, putovanje postaje inspirativno. Tu su 4 pojedinačna sjedišta, raspoređena jedno naspram drugog, a između njih, na posebnoj konzoli je „stolić“, zapravo 32-inčni taktilni monitor, a na raspolaganju su Wi-Fi hotspot, Bluetooth, indukciono punjenje, kao i slušalice. Za potpun užitak pripremljen je i audio sistem sa 17 Focal zvčnika, Digital Signal Processor (digitalni signal procesor)i  tri FOCAL FD pojačala ukupne instalisane snage 1.300 W (RMS).

Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle 04

Iako unutrašnji prostor nije mali, krovna povržina je ostakljena, za još veći vizuelni efekat. Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 shuttle će premijerno biti predstavljen na predstojećem sajmu automobila u Ženevi. Iako planovi o eventualnoj proizvodnji upravo ovakvog vozila ne postoje, sasvim je sigurno da će Peugeot neke od predstavljenih mogućnosti ugrađivati u svoje modele u bliskoj budućnosti.