Scania Blue Stream u limitiranom izdanju

Scania Blue Stream

Scania Blue Stream u limitiranom izdanju

Scania predstavlja limitirano izdanje kamiona zasnovanih na osnovu modela Scania Streamline, sa stiliziranom kabinom R-serije i V8 motorima. Ovi kamioni nastali su u saradnji sa Svempa Bergendahl, a u pogomima u mjestu Sodertalje će biti proizvedeno svega 200 primjeraka. Originalni Scania Streamline, predstavljen je 1991. godine i to su bili prvi kamioni sa aerodinamički obrađenim kabinama.

Prošle godine Scania je pripremila seriju Streamline sa poboljšanom aerodinamikom i naišla na pozitivan odziv korisnika koji su već imali ovakve kamione, pa je nastavak i dalje unaprijeđenje bio logičan potez.

Scania Blue Stream_

Kako bi se postigli što bolji rezultati, u projekat je involvirana i firma Svempa, kao najbolji partner u projektu. Tako su kamioni dobili novi aerodinamički paket, sa novim deflektorima, a prepoznatljivi su i jedinstvenoj plavoj ‘baby blue’ boji, odličnom styling-u sa ružičastim i purpurnim linijama, te zanimljivim unutrašnjim uređenjem.

Kamioni Blue Stream će biti dostupni na tržištu sa V8 motorima od 500 do 730 KS, Opticruise mjenjačima, Topline ili Highline kabinama, te kao tegljači ili rigidni kamioni. Sa ciljem isticanja ekskluzivnosti, kupcima će biti ponuđeni specijalni paketi opreme: Lighting package, Driver package, Prestige package i Comfort package. Finalne specifikacije će biti dogovorene sa svakim kupcem, za svaki pojedinačni kamion posebno, u skladu sa željama i potrebama.

Kategorije: Komercijalna vozila