Volvo specijalna ponuda servisnih paketa 2014.

Volvo servisna akcia 2013-14

Volvo specijalna ponuda servisnih paketa 2014.

Do 31. marta 2014. godine specijalna ponuda servisnih paketa sa zamjenom originalnim Volvo dijelovima – akumulatora, parkirnih grijača, dijelova kočnog i sistema za ubrizgavanje goriva i agensa AdBlue.
Pod motom “Ljetna vrelina usred zime”, Volvo kamioni u svojim servisno-prodajnim centrima u Sarajevu i Laktašima do 31. marta 2014. godine nude servisne pakete u kombinaciji sa zamjenom dijelova koji su naročito osjetljivi na niske temperature i zbog toga imaju specifičan utjecaj na udobnost vozača, ali i na sigurnost vozila u saobraćaju.
Za siguran start motora u svako doba godine vlasnicima Volvo kamiona (i autobusa) sugeriše se servisni paket koji obuhvata ugradnju dva nova originalna Volvo akumulatora od po 225 Ah i provjeru rada i punjenja akumulatora, sve to po cijeni od 860.06 BAM (bez PDV-a). Volvovi stručnjaci podsjećaju da se na temperaturi od -10ºC efikasnost akumulatora smanjuje za 30%. Ako vozilo ima mnogo električnih potrošača, manja je šansa da će akumulator biti ponovo napunjen na ispravan način. Zato se za rješavanje ovog problema preporučuje ugradnja desulfatora akumulatora u vozilo. Ovaj uređaj mijenja način na koji se akumulator ponovo puni i znatno povećava njegovu pouzdanost i rok trajanja. Kada je u vozilo ugrađen Volvo desulfator, dobija se dvogodišnja garancija na nove akumulatore. Paket u kojem se nudi ugradnja desulfatora također obuhvata zamjenu dva akumulatora od po 225 Ah i provjeru ispravnosti rada i punjenja akumulatora. Cijena za ovaj paket je 1062.63 BAM (bez PDV-a).
Višegodišnja istraživanja Volvovih stručnjaka potvrdila su da ispravan rad sistema za grijanje kamionske kabine povećava sigurnost i komfor vozača. Zato se vlasnicima Volvo vozila preporučuje servisni paket koji obuhvata zamjenu prečistača (filtera) za gorivo na Webasto grijaču, provjeru ispravnosti rada i kompletan pregled Webasto grijača – sve to po cijeni od 76 BAM (bez PDV-a). Uz to, Volvo nudi popust od 15% na sve dodatne popravke koje budu preduzete nakon provjere rada parkirnih grijača kabine.
U zimskim uslovima čak i najmanji poremećaj raspodjele sile kočenja može izazvati katastrofu. Zato Volvo savjetuje da se obavezno provjeri da li kočnice na kamionu (ili autobusu) funkcionišu bez greške i nudi paket koji obuhvata zamjenu uloška (kertridža) sušača vazduha, kalibraciju sušača vazduha, provjeru solenoida i ispravnosti rada kočnog sistema, po cijeni od 124.90 BAM (bez PDV-a).
Još jedan savjet Volvo stručnjaka: sistemi za gorivo i ubrizgavanje agensa AdBlue posebno su osjetljivi na niske temperature. Samo kada ispravno funkcionišu, može se izbjeći neplanirano zaustavljanje vozila. Istovremeno, pravilan rad sistema za dovod goriva olakšava pokretanje motora, čak i kad su vremenski uslovi veoma nepovoljni. Zbog toga je važna stručna provjera funkcionisanja oba sistema i zamjena originalnim Volvo dijelovima. Paket zimske pripreme sistema za gorivo obuhvata zamjenu prečistača (filtera) za gorivo, zamjenu prečistača separatora vode i provjeru sistema za gorivo, po neto cijeni od 174.36 BAM. AdBlue paket obuhvata zamjenu prečistača za ovaj agens, zamjenu sito prečistača, provjeru funkcionisanja i očitavanje kodova grešaka – po cijeni od 196 BAM (bez PDV-a).
Kategorije: Komercijalna vozila