Volvo Trucks pokreće uslugu pozicioniranja za vremenski uslovljen transport

Volvo Trucks - 2015 - 01

Volvo Trucks pokreće uslugu pozicioniranja za vremenski uslovljen transport

Sa novom uslugom kompanije Volvo Trucks moguće je pratiti lokaciju kamiona u realnom vremenu. Ova usluga je od posebne važnosti za vremenski uslovljen transport ili za klijente koji prevoze robu visoke vrijednosti.

Dolazak na vrijeme je od velikog značaja kod svih transportnih operacija, ali kod vremenski uslovljenog transporta predstavlja jedan od ključnih faktora za produženje ugovora o prevozu robe. Uz pomoć sistema Pozicioniranje+, nove usluge kompanije Volvo Trucks, moguće je pratiti geografski položaj vozila, iz minuta u minut. Тime se stvaraju neophodni preduslovi za efikasniju logistiku.

“Dobar primjer je prevoz betona. Sve se zasniva na tempiranju – do posljednjeg minuta kamion se mora kretati da bi se u njega utovario beton za isporuku. Prilikom miješanja betona, smjesa se mora pojedinačno podešavati u zavisnosti od vremena potrebnog za utovar, isporuku i izlivanje. Uz pomoć usluge Pozicioniranje+ moguće je precizno utvrditi kada će kamion stići i shodno tome pripremiti odgovarajuću mješavinu”, kaže Johan Östberg, specijalista za proizvode u kompaniji Volvo Trucks.

Volvo Trucks - 2015 - 02

Pored funkcije pozicioniranja u realnom vremenu, ova usluga omogućava da se definiše geografsko područje, ruta ili cijela država i da se dobije obavještenje svaki put kad kamion prolazi kroz te definisane zone. Ova opcija posebno je korisna u operacijama vezanim za skladištenje, zbog toga što zaposleni moraju znati vrijeme dolaska i odlaska kamiona, kako bi mogli isplanirati i prateće aktivnosti. Usluga pozicioniranja nudi dodatne pogodnosti za pojedine vrste transporta.

“Ako kamion odstupi od svoje rute, sistem šalje upozorenje, što stvara bezbjednije radno okruženje za vozače koji prevoze robu visoke vrijednosti”, objašnjava Johan Östberg.

Činjenice: Pozicioniranje+

Pozicioniranje+ je dodatak uz uslugu Dynafleet Pozicioniranje – servisa u okviru sistema za upravljanje voznim parkom – Dynafleet, kompanije Volvo Trucks. Pozicioniranje+ pruža informacije o pozicijama u realnom vremenu iz minuta u minut i od velike je pomoći kada je u pitanju vremenski uslovljen transport.

Usluga omogućava da se definiše geografsko područje, ruta ili cijela država i da se dobija obavještenje svaki put kad kamion prolazi kroz te definisane zone.

Kategorije: Komercijalna vozila