Bentley napravio vlastitu kolekciju namještaja

Bentley namjestaj 2014 - 01

Bentley napravio vlastitu kolekciju namještaja

Renomirana kompanija Bentley Motors, predstavila je estetski stiliziaran namještaj za opremanje domaćinstava i poslovnih prostora. Ovaj ‘HOME COLLECTION’ pripremljen je u saradnji sa jednim od vodećih talijanskih proizvođača i distributera luksuznog namještaja Luxury Living Group.

Bentley kolekcija donosi vrhunske materijale i suptilne datalje, te najviši nivo završne obrade, kako bi na najbolji način u domove i radne prostore unijela prepoznatljivo Bentleyjevo naslijeđe. To je decentna simbioza luksuza i funkcionalnosti, koja postavlja nove standarde u uređenju eneterijera. Za izradu su korišteni prirodni materijali, pa je paleta boja prirodna i pruža vrhunski taktilni doživalj.

Bentley namjestaj 2014 - 06

Kolekciju čine MINSTER SOFA, harmonično oblikovana, sa ‘tečnim’ linijama i preciznim proporcijama, te jedinstveno zakrivljenim naslonima. Fotelja i sofa BUTTERFLY, kao garnitura, predstavlju interpretaciju stila i vrijednosti osiguravajući savremenu, ali dinamičnu udobnost.

Bentley namjestaj 2014 - 02

Krevet RICHMOND je primjer primjene elemenata stilskog pristupa u proizvodnji namještaja. Svojim dimenzijama i zakošenim uzglavljem pruža dobru osnovu za opuštajući odomor i neuporediv komfor tokom noći.

Bentley namjestaj 2014 - 04

Ormarić AMBASSADOR oblikovan je modernim arhitektonskim pristupom, sa jasnim ravnim linijama. Okvir je napravljen od bruniranog čelika dok su elementi ukrašni sa gornje strane kožom, a sa bokova prekriveni furnirom od ružinog korijena ili ebanovine.

Bentley namjestaj 2014 - 05

Fotelja HARLOW je luksuzna interpretacija ‘režiserske’ stolice, sa sofisticiranom i čvrstom strukturom od bruniranog čelika, a kaiševi i metalne kopče daju joj dodatnu dozu snage i muževnosti.

Bentley namjestaj 2014 - 03

Kategorije: Lifestyle