Intervju – Selma Bajrami: Moj savršen automobil je Audi A6

selma.jpg

“Vožnja me opušta, pogotovo kada sam sama”

Poznata bosanskohercegovačka pjevačica, Selma Bajrami, otkrila nam je između ostalog koje automobile najviše voli i šta je to bez čega nikada ne kreće na put. Audi je njena omiljena marka automobila, a pored toga što uživa na mjestu vozača u vožnji se kao suvozač najsigurnije osjeća kada se vozi sa bratom ili mužem.

Kako izgleda savršen automobil za Selmu Bajrami?

Moj savršen automobil je upravo onaj koji sam kupila prije nekoliko dana, a to je Audi 6 S-line 3.0 TDI Quattro. Naime, već dugi niz godina vozim samo auta marke Audi i prezadovoljna sam. Po mom mišljenju Audi je automobil sa svim pogodnostima koje trebate, ima komfor, udobnost, sigurnost i ekonomičnost.

Volite li sportske automobile?

Nisam ljubitelj sportskih automobila osim Porschea, koji je recimo jedini automobil koji bih mogla voziti osim Audija.

Koji je bio Vaš prvi automobil?

Moj prvi automobil je bio Golf kabrio 1, u to vrijeme bi rekli –  šminka za mlade vozače. Bio je crvene boje sa žutom kožom i meni je tada predstavljao najdražu stvar koju sam kupila.

Kada se položili vozački ispit?

Vozački ispit sam položila 1998. god.  Danas slobodno mogu reći da sebe smatram dobrim, iskusnim i opreznim vozačem.

Volite li brzu vožnju?

Ranije sam voljela brzu vožnju sada više ne. Nisam ljubitelj adrenalina niti bilo čega što me može koštati života. Ko bi rekao (smijeh). Mnogo vremena provodim vozeći i samo se sigurno osjećam u vožnji mog brata i muža, a inače ne volim da me iko vozi. Vožnja me opušta pogotovo kad sam sama, jer jedino tada pored svih stresova imam vremena za razmišljanje.

Bez čega nikada ne krećete na putovanje?

Na put krećem uvijek osigurana sa full opremom, punim rezervoarom i punim novčanikom, a obavezno ponesem jednu deku i jastuk ako mi se usput prispava ukoliko je put malo duži i naravno ako sam suvozač.

Kako biste odreagovali da Vam se automobil iznenada pokvari na putu?

Kad bi se desilo da mi se automobil pokvari na putu, pozvala bih naravno  šlep službu, jer na autoputu nikoga ne bih smjela zaustaviti osim policije.

Osim automobila, koja su Vam omiljena prevozna sredstva?

Avion i voz su moja dva omiljena prevozna sredstva.

selma bajrami

Pored toga što ima zavidnu muzičku karijeru, Selma Bajrami je već dugi niz godina iskusan vozač. Svoj prvi album pod nazivom „Kad suza ne bude“ snimila je u Beogradu u studiju „Time“. Autor pjesama bio je Milić Vukašinović, a Selma je već tada pokazala svoje interpretatorske sposobnosti. Odmah se izdvojilo nekoliko pjesama koje publika i dan danas , skoro deceniju nakon njihovog izlaska i dalje vrlo rado sluša.

Zahvaljujući njenoj pjesmi „Žena sirena“, Selma je od publike i kolega dobila nadimak koji prema sopstvenim riječima s ponosom nosi. Ona je po ko znakoliko puta u svojoj karijeri postavila standarde koje će biti teško dostići, jer pored vrhunskih autora, muzičara i produkcije tu su i Selmine neosporne glasovne mogućnosti i harizma koju ima.

Kategorije: Lifestyle