Dejan Zorić: “Veliki sam protivnik brze vožnje.”

pinki

“Golf II nas nikada nije izdao”

Bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac, Dejan Zorić – poznat kao Pinki, rođen je u Zagrebu 1978. godine, a svoju karijeru gradi u dva pravca: kao član muzičkog sastava Aifel i kao glumac koji se pored mnogobrojih predstava može pohvaliti i učešćem u filmovima Turneja, Sveti Georgije ubiva aždahu i 32.decembar.

Jedan je od osnivača Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke. Trenutno živi i radi u Banjoj Luci, a mi smo sa ovim umjetnikom između ostalog razgovarali o tome šta je za njega važno da jedan automobil posjeduje, te kada bi on imao priliku da dizajnira koncept nekog potpuno novog automobila, kako bi on izgledao?

Koje prevozno sredstvo najčešće koristite?

Bicikl je prevozno sredstvo koje najčešće koristim, jer živim blizu centra grada tako da sve svoje obaveze mogu rješiti vozeći se s njim. Automobil palim u nekoliko situacija, ali najčešće kada je hladno vrijeme ili kada pada kiša.

Jeste li ljubitelj oldtimer-a ili više volite modernije automobile?

Draži su mi moderniji automobili. Volim vidjeti na ulici četvorotočkaša zadnje linije, jer smatram da su automobili danas u pravom smislu riječi – tehnološka čuda.

Šta je to što jedan automobil treba da obavezno posjeduje?

Prije svega treba da posjeduje udobnost i sigurnost. Često sam se vozio u lijepim automobilima koji nemaju udobnost.  Smatram da su veći automobili sigurniji, tako da nisam ljubitelj manjih modela. Za mene je estetika tek na trećem mjestu.

Jeste li ljubitelj adrenalina i brze vožnje?

Nisam. Veliki sam protivnik brze vožnje. Smatram da je uslov za uživanje u vožnji normalna brzina.

Koliko su automobili važni u Vašem životu?

Veoma su važni. Prije svakog dužeg puta obavezno odvezem automobil na servis kod automehaničara. Bavljenje muzikom donosi i mnogo pređenih kilometara, tako da su mi siguran automobil i normalna vožnja jako važni. Mada ja za sebe ne mogu reći da sam zaljubljenik u automobile, ali kada razmišljam o ovim četvorotočkašima iskreno bih volio imati što bolji.

Koja Vam je omiljena marka automobila?

Mercedes-Benz. Naravno da ima i drugih proizvođača koji imaju odlične automobile, ali jedan je Mercedes-Benz.

U kojoj mjeri vodite računa o ličnom automobilu?

U velikoj mjeri što se tiče urednosti. Kada su popravke u pitanju to prepuštam automehaničaru, jer ne razumijem se baš u mehaničarske vještine.

Koji je Vaš prvi automobil?

Vozač sam od svoje 21. godine, a prvi automobil koji sam vozio bio je Golf 2. Moj otac ga je nekada davno kupio i svi smo ga vozili – otac, brat i ja. Taj Golf nas nikada nije izdao.

Smatrate li da su muškarci bolji vozači od žena?

Mislim da jesu, jer muškarci su po prirodi dosta smireniji i mentalno čvršći, što je veoma bitno za vožnju.

Kada biste Vi dizajnirali koncept nekog automobila, kako bi on izgledao?

Bio bi to automobil sličan Ferariju.

aifel

Zajedno sa Dejanom, muzički sastav Aifel čini i Vedran Gavrić. Ovaj dvojac je krajem decembra prošle godine promovisao spot i svoju prvu pjesmu “Lavina”, u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjoj Luci.  Nakon uspješnog predstavljanja nastavili su sa objavljivanjem svojih autorskih pjesama.

Kategorije: Lifestyle