LACOSTE kolekcija vraća se svojim teniskim korjenima

lacoste

LACOSTE kolekcija inspirisana tenisom

Nova Lacoste kolekcija namjenjena za grad i urbani stil, ispirisana je tenisom. Ovog proljeća Lacosta stavlja akcenat na urbani stil i vraća se svojim teniskim korjenima. Inspirisana duhom sportiste Rene Lacoste, ove sezone je odjeća prekrivena printovima sa motivima mrežice i reketa.

Dok se krećete gradskim ulicama i između zgrada uživaćete u stilu ove kolekcije zračeći samopouzdanjem i opuštajućom elegancijom. U sklopu ove kolekcije zmeđu ostalog možete pronaći muške majice sa linijama, koje su inspirisane bijelim linijama na teniskom terenu. U ženskoj kolekciji nalaze se bijele majice sa sitnim printom koji podsjeća na tenisku mrežicu i pruge na reketu.

Boje koje dominiraju kolecijom su bijela, siva, zelena, crvena i svijetlo plava.

rene lacoste

Jean René Lacoste, bio je podsjećamo, francuski teniser i biznismen. Rođen je 2. Jula 1904. godine, bio je poznat po nadimku Krokodil. Bio je jedan od najboljih teniskih igraća krajem 20ih i početkom 30ih godina. Kretao se brzo po terenu, a Lakoste majice su upravo nastale na osnovu inspiracije sa ovim čovjekom, 1929. godine. Umro je u Francuskoj 1996. godine u 92. godini života, bio je svjetski igrač broj 1.

 

 

 

Kategorije: Lifestyle