Prvi video novog Kawasaka Z800

Kawasaki Z800 – Prvi zvanični video

Iako je predstavljen na proteklom Intermotu malo se zna o novom Kawasaki Z800. Javnosti je prikazano nekoliko službenih fotografija osnovni tehnički podaci.

Novi Z800 dolazi u godini kada Kawasaki obilježava 40. godina otkako je predstavio prvi Z1 Kawasaki model. Ovaj novi naked treba nastaviti sa uspjesima koje je napravio model Z750/750R. Njegov prethodnik Z750 do sada ima titulu najprodavanijeg nakeda motocikla u Europi, a ono što možemo vidjeti nekoliko fotografija novog Z800 nema sumnje da će ta titula biti još u vlasništvu Kawasakija.

Z800 je potpuno novom motocikl a promjene u odnosu na prethodni model vidljive su u svakom segmentu. Promjena odmah vidljiva u zapremini agregata koja sad iznosi 806 ccm, a podešen je tako da ima odličan odziv na gas još pri niskim okretajima te osigurava dovoljno okretnog momenta koji mu donosi nevjerojatnu eksplozivnost. Iz promjene zapremine novi model vuče i promjenu u svom nazivu.

Pored agregata promjenjenoj još dosta toga, tu su tako novi ispuh, ovjes i nove kočnice, ali i najmodernija elektronika sa kojom raspolaže Kawasaki. Tu je i novi vizualni identitet, pa novi Z800 izgleda dosta robusnije. Cjenovno bi trebao biti prihvatljiv kao i prethodni model.

Kategorije: Motori