BMW i8: Zvanične fotografije!

bmw i8 zvanicno

BMW i8: Zvanične fotografije!

Uoči svjetske premijere na sajmu automobila u Frankfurtu, BMW je objavio zvanične fotografije novog i8 modela. Ovaj dugo očekivani plug-in hibrid spreman je za serijsku proizvodnju. BMW i8 u konceptnom izdanju upravo je predstavljen na prošlom frankfurtskom sajmu, a vizuelne promjene u odnosu na konceptni model od prije dvije godine su minimalne. Serijska izvedba nema providna vrata i futurističke točkove. Unutrašnjost putničke kabine izrđena je po aktuelnoj BMW filozofiji, a ističe se digitalna instrumentna ploča te atraktivan plavi krug oko loga na upravljaču.

BMW je već najavio kako će novi i8 biti opremljen 1.5-litrenim, 3-cilindričnim TwinPower turbo motorom sa 231 KS i 320 Nm okretnog momenta. Motor zaduženn za zadnje točkove uparen je sa elektromotorom od 131 KS koji pokreće prednju osovinu i razvija dodatnih 250 Nm okretnog momenta. U kombinaciji benzinskog i elektro motora, ovaj automobil ima na raspoalganju 362 KS i 570 Nm okretnog momenta.

Ovaj model teži ispod 1.490 kg, što BMW i8 modelu omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi te postizati maksimalne elektronski limitirane brzine od 250 km/h. Prosječna potrošnja goriva iznosit će niskih 2,5 l/100km uz emisiju CO2 od samo 59 g/km. U električnom modu, vozilo postiže krajnju brzinu od 120 km/h te ima domet od 35 km.

bmw i8 zvanicno_

Kategorije: Noviteti