Da li će Volkswagen uvesti T-Roc R? Trenutno ga testira…

 

Da li će Volkswagen uvesti T-Roc R? Trenutno ga testira…

Nakon što je T-Roc u Frankfurtu na sajmu automobila proslavio svjetsku premijeru, Volkswagen nastavlja sa širenju ponude novog crossovera.

Na sajmu automobila u Frankfurtu posjetioci su mogli vidjeti T-Roc sa R-Line paketom opreme, ali prava poslastica tek dolazi, ona sa oznakom R.

Prema dostupnim špijunskim fotografijama Volkswagen trenutno na javnim cestama testira T-Roc u R izvedbi. Snažnu sportsku verziju crossovera trebao bi pokretati poznati 2,0 litarski TSI motor koji će biti posuđen iz Golfa R. Podsjećanja radi, ovaj motor u Golfu R razvija 310 KS pa se očekuje i približna snaga i u T-Roc R modelu.

Špijunske slike ne otkrivaju neke velike dizajnerske razlike na automobilu, ali se vidi Golfov DNK po četiri ispušne cijevi. Model T-Roc R vjerovatno će dobiti neke promjene na 4Motion pogonu i ovjesu.

Uvođenje ovog modela svakako da ima smisla u brzom rastućem segmentu kompaktnih SUV automobila. Volkswagen T-Roc već je privukao pažnju sa atraktivnim dizajnom i funkcionalnošću, ali tržište se brzo zasiti pa je potrebno konstantno uvoditi novitete. Čini se da Volkswagen već ide korak ispred.

Premijera T-Roc R modela mogla bi biti već u proljeće 2018. godine na sajmu automobila u Ženevi.

Kategorije: Noviteti