Dolazi Škoda Rapid

ŠKODA Rapid – Nova klasa ŠKODA vozila

ŠKODA dosljedno nastavlja s uvođenjem novih modela. Svega nekoliko mjeseci nakon uvođenja malog vozila ŠKODA Citigo češki proizvođač predstavlja svoju novu kompaktnu limuzinu ŠKODU Rapid. Najnoviji model od centralnog je značaja za strategiju rasta češkog proizvođača. Od jeseni 2012. postepeno će se uvoditi na europskim tržištima.

ŠKODA Rapid odlikuje se velikom ponudom prostora, izražajnim dizajnom, izvanrednim omjerom cijene i vrijednosti, opsežnom serijskom opremom i ekonomičnim motorima. „Ovim modelom postavljamo nova mjerila u segmentu kompaktnih limuzina: ŠKODA Rapid je prostran, elegantan i istovremeno pristupačan automobil za cijelu obitelj i oduševljava pametnim rješenjima, najmodernijom tehnologijom i velikim stupnjem ekonomičnosti. Ukratko: automobil koji omogućuje ugodnu, povoljnu i ekološki prihvatljivu mobilnost. Pravi automobil u pravo vrijeme“, naglasio je Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, predsjednik ŠKODINOG Upravnog odbora.

Rapid predstavlja savršenu dopunu palete modela u kompaktnom segmentu između ŠKODE Fabije i ŠKODE Octavije. Takozvani A-segment danas obuhvaća oko 36 posto automobilskog tržišta. Unutar ove klase 42 posto vozila otpada na limuzine. Po procjeni stručnjaka broj prodanih vozila ovog tipa u cijelom svijetu će do 2020. godine porasti za oko 50 posto.


ŠKODA Rapid po prvi puta u potpunosti demonstrira novi ŠKODIN dizajn

Kao prvo serijsko ŠKODINO vozilo uopće Rapid u potpunosti prikazuje novi dizajn proizvođača. „Ovaj automobil već na prvi pogled šalje jasnu poruku: jasnu, preciznu, svježu i emocionalnu“, istaknuo je Dr. Eckhard Scholz, član Upravnog odbora zadužen za tehnički razvoj.

Savršene proporcije, jasno i čisto modelirane površine i oštre linije pridonose atraktivnom ukupnom nastupu. Prednji dio pokazuje novu interpretaciju dizajna tipičnog za ŠKODU. Novi logotip marke ističe se samouvjereno na harmonično zaobljenom prednjem kraju poklopca prostora motora. Rešetka hladnjaka odlikuje se fino ocrtanim okvirom od kroma i oblikovan je od vertikalno raspoređenih lamela. Komponente glavnih svjetala na prednjem dijelu ŠKODE Rapid grupirane su poput lista djeteline.

Čistim emocijama odiše i bočni oblik karoserije. To jamče dug međuosovinski razmak, silueta coupéa i precizna i oštra tornado linija, koja jasno razdvaja svjetlo od sjene. U stražnjem području veliki stražnji poklopac nije samo funkcionalan nego predstavlja i dizajnerski element. Zahvaljujući dojmljivom   izgledu stražnja svjetla svojim C-oblikom tipičnim za marku kao i novi logotip marke jamče jedinstvenost nove ŠKODE Rapid.
Najmlađi ŠKODIN model u svojim kompaktnim dimenzijama (dužine otprilike 4,5 metara i širine 1,7 metara) nudi iznenađujuće velik prostor. Pametna kompaktna limuzina nudi puno mjesta za pet putnika i njihovu prtljagu. Podrazumijeva se da raspolaže i drugim pametnim rješenjima, izvanrednim omjerom cijene i vrijednosti kao i opsežnom sigurnosnom opremom. Kao pogonske jedinice nove kompaktne limuzine na raspolaganju su pet benzinskih motora kao i pet dizelskih agregata.

Na Autosalonu u Parizu novi model iz Češke po prvi puta će se javno predstaviti. Kao ciljnu skupinu za ŠKODU Rapid proizvođač je prije svega predvidio obitelji koje traže prostrano prvo vozilo po povoljnoj cijeni i uz uobičajeno dobru ŠKODINU kvalitetu.

Kategorije: Noviteti