Ford predstavio Edge za evropsko tržište

New_Ford_Edge_1

Ford predstavio Edge za evropsko tržište

Evropsko tržište bogatije je za još jedno SUV vozilo. Prema Fordovim podacima, segment SUV vozila u Evropi doživljava pravi procvat, a sudeći prema statističkim podacima, u periodu od 2008. do 2013. godine ovaj segment bilježi porast od 21 %. Tokom 2012. godine, Ford je u Evropi lansirao novi model Kuga sa kojim bilježi odlične prodajne rezultate, a najmanji Fordov SUV EcoSport može se pohvaliti sa zaprimljenih 16.000 pozudžbi tokom prvih 5 mjeseci ove godine. Sve to je jasan znak da će plasman novog, većeg modela naići na dobrodošlicu u prodajnim salonima.

New_Ford_Edge_2

Naime, model Edge je na Američkom tržištu prisutan još od 2007. godine, a ovaj upravo predstavljni dobio je naziv ‘ all-new Edge’, jer je zapravo potpuno novo vozilo, namijenjeno evropskom tržištu.

New_Ford_Edge_cockpit

U skladu s tim novi Edge donosi veliki broj novih naprednih tehnologija: Adaptive Steering za bolje upravljanje, Active Noise Cancellation, za smanjenje buke, Front Split View Camera za bolji pregled, te još i Hands-Free Tailgate, SYNC 2, Adaptive Cruise Control sa Collision Mitigation i Forward Alert, Enhanced Active Park Assistsa Perpendicular Parking i Cross Traffic Alert, Intelligent All Wheel Drive uz Torque Vectoring Controli Curve Control, Active City Stop, Blind Spot Information System, Lane Keeping Aidi Traffic Sign Recognition.

New_Ford_Edge_rear seats

Također, novi Edge donosi zanimljiv i robusan dizajn sa hromiranom rešetkom hladnjaka, svjetlima sa LED tehnologijom, te velike 20 inčne točkove. Unutrašnjost nudi bogatu opremu i izobilje prostora.

U skladu sa ukusima evropskih kupaca, Edge će se pojaviti na tržištu pokretan već poznatim 2.0-litrenim Duratorq TDCi dizel motorima: u varijanti sa 180 KS i 400 Nm okretnog momenta sa emisijom CO2 od 149 g/km i 6-stepenim ručnim mjenjačem, te snažniji, sa 210 KS i 450 Nm (159 g/km CO2), standardno opremljen 6-stepenim PowerShift automatskim mjenjačem.

New_Ford_Edge_3

Kategorije: Noviteti