Jeep Cherokee 2013.

Jeep Cherokee 2013.

Jeep Cherokee 2014

Jeep je izdao zvanične fotografije novog Cherokee modela 2014., a njegov debi bit će na sajmu automobila u New Yorku. Na fotografijama može se vidjeti opremljena varijanta novog modela sa više ukrasa u okviru karoserije nego kod nekih modela koji su prikazani ranije.

Uprkos tome što je dizajn Cherokee modela kontroverzan, možemo da vidimo da će ovaj model imati zakrivljenu rešetku motora, tanka svjetla kao i jedinstveno uobličen poklopac motora. Takođe, vozilo posjeduje hromirane ukrase, kao i druge dodatke koji doprinose njegovoj dopadljivosti.

Jeep nije želio da iznese specifikacije vezane za pogonski agregat, ali špekulacije sugerišu da možemo da očekujemo 2.4-litreni TigerShark četvorocilindrični motor kao i 3.2-litreni V6 pogonski agregat.

Takođe, moguće je da će na evropskom tržištu biti dostupni 2.0-litreni i 3.0-litreni dizel motori. Bez obzira na finalnu ponudu, Jeep navodi da će imati najbolje u klasi mogućnosti, dinamiku vožnje i unaprjeđenja ekonomičnosti potrošnje goriva koja je veća od 45% u odnosu na odlazeći model.

Model Jeep Cherokee 2014. će se praviti u fabrici ove kompanije u gradu Toledo u američkoj državi Ohajo, dok prodaja kreće tokom trećeg kvartala 2013. godine.

Jeep Cherokee 2014

Kategorije: Noviteti