Novi Citroën C3 Aircross: Snažan i udoban suv također dostupan sa 7 sjedišta

Citroen C3 Aircross facelift 2024

Novi Citroën C3 Aircross: Snažan i udoban suv također dostupan sa 7 sjedišta

Citroën nam predstavlja potpuno novi model iz segmenta kompaktnih SUV vozila. Radi se o funkcionalnom vozilu koje će se svidjeti porodicama kao i pojedincima s aktivnim životnim stilom.

C3 Aircross doživio je kompletnu renovaciju, u sklopu koje je dobio novu tehnički dorađenu konstrukcijsku osnovu, novu SUV karoseriju i najnovije stilske karakteristike marke Citroën. Može se pohvaliti višim nivoom udobnosti u unutrašnjosti, posebno zahvaljujući ovjesu Citroën Advanced Comfort®, novim Citroën Advanced Comfort® sjedištima i C-Zen Lounge arhitekturi s prikazivačem u visini očiju Citroën Head-Up Display. Također uključuje najnoviju generaciju infotainment sistema i svu opremu koju očekujemo u ovoj kategoriji.

Njegova produžena karoserija od 4,39 metara osigurava laku vožnju i veoma prostranu unutrašnjost. Izvedba s 5 sjedišta već je uzor svojim konkurentima u pogledu prostranosti u drugom redu sjedišta, a sada model i po prvi put u svom segmentu nudi 7 sjedišta i time iznimno svestranu upotrebu. Potpuno novi C3 Aircross je popularan automobil koji želi da zadovolji sve potrebe, a sada nam se prvi put predstavlja u hibridnoj izvedbi sa 136 konjskih snaga, koja će biti dostupna uz ekološki prihvatljivu električnu izvedbu (s 5 sjedišta) i benzinsku izvedbu.

Citroen c3 aircross facelift 2024

Citroën je odlučio radikalno promijeniti svoj pristup tržištu kompaktnih SUV vozila i potpuno redizajnirati svoj model C3 Aircross. Evropska verzija ovog potpuno novog modela dijeli novu konstrukcijsku osnovu Smart Car s nedavno lansiranim modelom C3. S njime dijeli novi identitet marke i isti jezik dizajna, kako na vanjskim tako i na unutarnjim površinama vozila. Kao pravi SUV, svojim korisnicima nudi zaštitu, izdržljivost, jednostavan pristup i osjećaj sigurnosti, kao i izražajan, snažan i moderan dizajn. Zajedno s novom pozicijom na tržištu, promijenile su se i dimenzije potpuno novog modela C3. Izvedba s 5 vrata je dugačka 4,39 metara i nudi najviše unutarnjeg prostora u svojoj kategoriji u drugom redu. Osim toga, Citroën nudi i potpuno novu izvedbu s čak 7 sjedišta, kakva dosad nije bila dostupna u ovom segmentu. Dizajniran je u istim proporcijama i omogućava fleksibilnu upotrebu.

Prostran i bogato opremljen, novi C3 Aircross pruža vam jednostavnu i udobnu vožnju svaki dan, kako u gradu, tako i van njega. Novi C3 Aircross želi ispuniti očekivanja kupaca koji teže dobrobiti, prostranoj unutrašnjosti i praktičnim rješenjima, zbog čega smo ga opremili C-Zen-Lounge® konceptualnim arhitektonskim dizajnom s prikazivačem u visini očiju Citroën Head-Up Display i multifunkcionalnim volanom manjih dimenzija i novim Citroën Advanced Comfort® sjedištima koja pružaju optimalnu podršku. Veći nivo udobnosti u unutrašnjosti pruža Citroën Advanced Comfort® ovjes s progresivnim hidrauličkim graničnicima, koji je prvi put dostupan za ovaj model i za sve izvedbe. Za vožnju bez ikakve brige, C3 Aircross nudi sve tehnologije za pomoć u vožnji koje korisnici očekuju od vozila u ovom segmentu, kao i najnoviju generaciju infotainment sistema s ekranom na dodir od 10,25 inča.

Citroen c3 aircross facelift 2024

Pored benzinskog motora, novi C3 Aircross u svojoj ponudi ima i dva elektrificirana rješenja: izuzetno svestran hibridni pogon od 48 V sa 136 konjskih snaga koji pomaže u smanjenju potrošnje goriva i izvedbu na 100 % električni pogon. Nudi i domet veći od 300 km (homologacija je u toku), čime svojim korisnicima omogućava bezbrižnu upotrebu na dnevnoj bazi, a pogodan je i za duga putovanja, jer se njegova baterija napuni od 20 % do 80 % za samo 26 minuta.

Nakon renoviranja modela C3, Citroën nam sada predstavlja potpuno novi model C3 Aircross: koncept porodičnog SUV-a idealan za aktivne ljude koji traže modularnost i izdržljivost. Model će se proizvoditi u Evropi, u tvornici u Trnavi.

Kategorije: Noviteti